Boje, grafički elementi, printovi… Ovaj stan ima baš sve i zapravo nam se baš dopada to kreativno ludilo

  05.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/sareni_enterijer_cover_update.jpg

  Šta se dogodi kada sarađuju dizajnerka video igrica i dizajner enterijera koji obožava igru bojama? Apsoultna fiesta! Brenda Carey je živela u staroj viktorijanskoj kući u Edinburgu koju nije renovirala sve do trenutka kada su sa plafona počeli da otpadaju gipsani elementi i shvatila je da nema više vremena za premišljanje i da mora da zove profesionalca da joj pomogne.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591353035282338.jpg

  Brenda je u tom prostoru živela dve godine, ali iako je bila oduševljena rasporedom soba i visokim plafonima nikako se nije usuđivala da započne renoviranje. Igra proporcija ju je plašila i živela je u polu nameštenoj turobnoj kući sa tepihom pogrešne veličine dok doslovno nije shvatila da će se sve raspasti ako nešto hitno ne preduzme. Srećom, u pomoć je pozvala pravu osobu, Sam Buckley je poznat po korišćenju upadljivih boja i to uvek u zabavnom fazonu koji podrazumeva dosta igre sa grafikom i stvaranje koloritnih celina.

  Sam je od Brende dobio brief iz snova, samo mu je napomenula da se plafon raspada i da ona želi da živi u nekom modernom enterijeru i to je bilo to. Sa odrešenim rukama Sam je odlučio da ovu kuću pretvori u kaledioskop u kome nijadan zid niti površina neće ostati neofarbana. A sve je počelo od jednog tepiha…

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591353349222023.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591353034907659.jpg

  Sam je nedavno dizajnirao liniju tepiha za kompaniju CC Tapis i radi se o vrlo odvažnim kreacijama u kojima su boje i geometrijski oblici uklopljeni u zanimljve motive koji su obrubljeni crnim linijama. Njemu je odmah palo na pamet da iskoristi te tepihe, a da ostatak prostora prati istu temu. Pri sakupljanju inspiracije naleteo je i na knjigu „Supergraphics“ u kojoj su ukoričene razne ideje za velike zidne murale. Kombinovao je sve to i nastalo je kompletno kreativno ludilo sa krugovima i polukrugovima tirkizne, zelene, roze žute i narandžaste boje po zidovima. Kad pročitate rečenicu sigurno u sebi pomislite „šta?!“, ali kada pogledate kako to izgleda u enterijeru ne možete a da ne čestitate dizajneru na toliko hrabrosti da bez kompromisa sledi svoju smelu viziju. Čak je paterne na licu mesta menjao kada su moleri stigli, kako bi sve bilo savršeno.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591353035196833.jpg

  Kada je stigao na red izbor nameštaja sve je išlo vrlo lako. Staru Brendinu sofu presvukao je u prugasti tekstil, a kako bi povezao boje na zidovima sa prostorom tu su i koralni retro stočić i masivna narandžasta fotelja. Dok se spremao za rad na drugom projektu pronašao je roze okruglo ogledalo koje je odlučio da postavi na sredinu tamnozelenog kruga na zidu koji je okružen žutim lukovima. Možda sve izgleda kao da je ispalo iz crtanog filma, ali nekog veoma kul u kome bismo zaista voleli da provodimo vreme. Sjajan posao Sam!

  Saznaj više:
  Povezani članci: