Da li su lavabo i slavina u boji sve što nam je potrebno u životu?!

  23.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/kupatila_cover.jpg

  Da i da!

  Nismo se šalili kad smo rekli da ulazimo u novu, veseliju eru uređenja enterijera, izazvali smo vas da ofarbate plafone u omiljenu boju, predložili nameštaj oblih linija, a danas idemo korak dalje. Razmišljamo o prostoriji gde će vam se ulaganje u renoviranje višestruko vratiti, pričamo o kupatilu. I molim vas, nećemo više o sigurnim izborima, neutralnoj krem boji i klasičnim kvadratnim pločicama, u ovom deljenju bićemo mnogo hrabriji od toga! Iako pločice jesu najjednostavniji način da razigrate dizajn u kupatilu, to je zapravo entry nivo, zašto ne biste dodali malo boje na mestima gde se to ne bi očekivalo. Beli lavabo i srebrna slavina? Zevamo!

   

  Čak nas ni slavina u boji bakra sa mat efektom više toliko ne oduševljava, razgovaramo o nečemu što je još više, još neobičnije… Trend koji se ukazuje jesu lavaboi u boji (od pastelnih do konkretnijih nijansa) i fluo slavine. Kakvo sjajno vreme za živeti!

  Uz tako jake komade komotno možete ostatak kupatila da ostavite u bejzik stilu, niko neće ništa više primetiti od milennial pink lavaboa. Koliko u svima nama čuči jedna osoba koja bi se rado poigrala bojama, svedoči i činjenica da je upravo ovo najlajkovanija fotografija ikada na profilu blogerke i dizajnerke Justine Blakeney.

   

  Zapišite ove brendove i razmislite da li je ovo godina za kompletno renoviranje kupatila?

  Nood Co.

  Svesni smo da je Australija daleko, ali u poslednje vreme upravo sa tog kontinetna dolazi uzbudljiv dizajn. Kompanija Nood Co. je specijalizovana za izradu cementnih komada, pre svega lavaboa. Za dizajn je zadužen Matt Di Costa koji inspiraciju crpi iz svog italijanskog nasleđa. Kad malo proučite njihovu ponudu postaje jasno da su princip dualnosti doveli do umetnosti, materijal koji je robusan i u ideji muževan – cement, dovode u ženstveni manir obrađujući ga do fluidnih formi i dodajući mu neočekivane, nežne boje. Dobar dizajn je zapravo kompleksan u konceptu, a jednostavan na prvi pogled i to je tačka u kojoj se ističe Nood.

   

  Kast Concrete Basins

  Pre par meseci britanska kompanija Kast Concrete Basins predstavila je kolekciju lavaboa sa teksturom u neverovatnih 28 boja! Ako ste ikada mislili da se rasplačete zbog lavaboa, sad je momenat, svaki model to zaslužuje. Zbog zanimljivih tekstura pojavljuje se igra svetla i senki koje tvore malu vizuelnu predstavu. A samo ste pošli da operete ruke – genijalno, zar ne? Iza dizajna stoji Tim Bayes koji se po diplomiranju posvetio istraživanju primene cementa u modernim enterijerima, godine igranja sa obradom i načinima bojenja, dovele su do toga da se svaki lavabo pravi u Velikoj Britaniji kako bi garantovali za svaki korak u izradi i prelep finalni proizvod.

  Vola

  O koliko se inovativnoj kompaniji radi govori činjenica da je danska Vola počela svoje eksperimente sa slavinama u boji još 1970. godine. Dok su se ostali čvrsto držali standardizovanih metalik boja, njihovi dizajneri su širili paletu i do savršenstva dovodili finalnu obradu. Ako se pitate ko je video toliko daleko u budućnost, odgovor je Arne Jacobsen lično, upravo je on osmisio prvi Vola prototip. Danas, u svojoj ponudi imaju 15 boja, a bez obzira što je umnogome povećan obim posla, svaka slavina se ručno farba u fabrici u Danskoj. Bez dileme, takav detalj nikada neće proći nezapaženo. Samo ćemo vam nonšalantno došapnuti: visoka fluo pink slavina. Oh da!

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: