Dizajn trend: Mermer sada želimo u svim bojama

  30.05.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/mermer_u_boji_cover.jpg

  Beli, diskretno prošarani mermer će zauvek ostati klasika kada je dizajn enterijera u pitanju, ali u poslednje vreme kao da svi žele da budu mrvicu hrabriji. Umesto uobičajnog izbora Carrara šare izbor češće pada na upadljive plave, crvene i zelene nijanse. Tako se švajcarski arhitekta Valerio Olgiati koji je uređivao Celine radnju u Majamiju odlućio da u toj radnji iskoristi Azul Cielo (svetloplavi mermer iz Argentine). Ali ovakav hrabar izbor nije rezervisan samo za high end butike, može zaista odlično izledati i u kuhinji ili kupatilu. Otkrivamo vam šare koje su sada u centru pažnje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590827514457348.jpg

  Arabescato Corchia

  Ovo je jedna od mermer varijacija koja suvereno vlada enterijerima u 2020. godini. Radi se o belo-sivoj kombinaciji boja (sa plavim podtonom), na kojima su šare na italijanskom mermeru široke i upadljive i skoro hipnotički privlačne. Ovo je hrabar izbor, ali ako vas samo jedan pogled na ovu šaru ushićuje velike su šanse da vam nikada neće dosaditi. Ova vrsta kamena sjajno će izgledati kao ploča stola, a odlično će se uklopiti i u kuhinju tamnijih tonova.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/159082751498622.jpg

  Calacatta Turquoise

  Calacatta Turquoise kamen prepoznaćete po bledoplavim „venama“ na beloj pozadini i svetlosivoj „paučini“ koja nastaje od dva minerala pod velikim pritiskom. Dodatno, ova šara može imati i detalje u bojama karamele i zlata. Arhitekte ga najčešće koriste za ukrašavanje kamina ili zidova. Radi se o skupljem kamenu, ali on to ume da isplati svojom elegancijom i dramom.

  Rosa Egeo

  Rosa Egeo je osvojila dizajn svet kao munja i lako zauzela posebno mestu u srcima svih ljubitelja dizajna. Njena boja, nežnoružičasta čini da poželimo da sve obloživo takvim mermerom. Zapravo kada se bolje zagledamo, izgleda kao veliki okamenjeni blok himalajske soli. Idealno mesto za nešto tako specifično? Rosa Egeo je savršeno rešenje za tuš kabine, za pun efekat ostatak kupatila neka bude u nekoj od kontrastnih boja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590827513829491.jpg

  Calacatta Paonazzo

  Paonazzo je kamen koji će vas odmah asocirati na nešto staro i luksuzno, što nije čudno budući da baš ovaj kamen može da se vidi na dosta istorijskih lokaliteta u Evropi i Aziji (Pantheon u Rimu je mesto gde možete proučiti kako Paonazzo može da izgleda). Raspon boja vrti se oko krem i braon, a dizajneri savetuju da birate komade mermera koji imaju malo svedenije i diskretnije šare kako vaš enterijer ne bi izgledao staromodno.

  Saznaj više:
  Povezani članci: