Marka koju obožavamo: Octaevo

  04.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_OCTAEVA.jpg

  Octaevo je jedan od onih brendova u koji se zaljubljujete na prvi pogled! Inspirisan je mediteranskim nasleđem u jednom neobičnom, modernom remiksu. Radi se o papirnoj galanteriji koja je mnogo više od kolekcije predmeta za kancelariju i dom.
  Marcel Baer, diplomac londonskog Central Saint Martins koledža, osnovao je brend 2013. godine u Barseloni i odmah je bilo jasno da se sprema nešto drugačije i da bi trebalo da ih držimo na oku. I jesmo!https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/oct_9.jpg

  Naziv Octaevo nastao je spajanjem dve grčke i latinske reči. „Octa“ je u prevodu ruža geografskih smerova na kompasu. „Evo“ potiče od latinske reči „Aevum“ a označava onaj momenat između vremena i večnosti, tren u kome obitavaju sveci u raju. Odmah je jasno da mediteransko nasleđe u ovom slučaju nije samo inspiracija zbog lagodnog načina života, već je uzeto i kao referenca na filozofiju, istoriju i kulturu tog dinamičnog predela. Iako to teritorijalno nije velik prostor, Mediteran u sebi spaja ideje grčkih filozofa, šarene bazare u Maroku, Felinijeve filmove i čarobnu francusku rivijeru… Baer je to uspeo da uklopi u jedninstvenu liniju u kojoj boje i motivi jasno komuniciraju njegovu kompleksnu ideju. https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/oct.jpg

  Marcel i njegov dizajnerski tim konstantno prate trendove, tako da su istog trenutka spremni da reaguju, odu korak napred i tržištu ponude nešto novo i originalno. Jedna od njihovih najuspešnijih inovacija jesu papirne vaze.

  Radi se o onoj vrsti predmeta koje ćete poželeti da dugo čuvate, čak i njihove edicija kutija za šibice je toliko ljupka, da će vas pretvoriti u hordera koji ne želi da se reši prazne kutije. I nemojte! Navijamo za ponovnu upotrebu i dugo uživanje u ovim prelepim kreacijama.

  Saznaj više:
  Povezani članci: