Otkrijte kako izgledaju tepisi inspirisani Indijom i Španskim stepenicama u Rimu. Kakva kombinacija!

  26.05.2020.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/tantuvi_tepisi_cover.jpg

  Već smo pisali o trendovima koji vladaju kada su tepisi u pitanju, njihov dizajn je sve odvažniji, skoro pa smo hipnotisani kada se pojave nove kolekcije. Da li želimo da zamenimo sve svedene podne obloge koje imamo u stanovima? Oh da! Posebno kada otkrijemo nove i drugačije brendove koji čine da preispitamo sva svoja (prilično ziheraška pravila) kada su tepisi u pitanju.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590488913543228.jpg

  Tantuvi tepisi su nam lako osvojili pažnju svojim neobičnim bojama i nepravilnim šarama. Brend posluje između Njujorka, gde je dizajn studio, i Indije, gde se tepisi ručno izrađuju. Koncept je nastao pre četiri godine pošto je dizajnerka Arati Rao poželela da se jače veže za zemlju iz koje potiče i da direktno pomogne očuvanju tehnike tradicionalne izrade u Indiji. A u toj misiji joj je pomogao umetnik Adam Sipe koji je suosnivač brenda. Tantuvi sarađuje sa sedmom generacijom zanatlija, a sve se izrađuje ručno od materijala kao što su vuna i svila. Sam naziv brenda na sanksritu znači „pletilja“ i kako kažu „njihova misija je da sačuvaju tehnike stare vekovima i da svima onima koji još uvek imaju zanat u rukama ponude dobre uslove i stabilna primanja“.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590488912876163.jpg

  Inspiraciju za aktuelnu kolekciju pronašli su na interesantnom mestu: dok su se vozili kolima kroz Thar pustinju u Indiji prošli su pored nekoliko kamenoloma odakle se vadi travertin, prirodni dekorativni kamen čije nijanse variraju od bež, preko oker, sve do tamnocrvene boje. Iskoristili su tu paletu za kolekciju „Travertine“, a tu su i pink i zelene nijanse, kakve su videli na proputovanju kroz Rim. U italijanskoj prestonici je travertin sastavni deo skoro svake turističke lokacije, ako se zagledate videćete ga svuda, od Španskih stepenica sve do podova u Vatikanu. Zapravo njihova kolekcija reflektuje činjenicu koliko travertin može biti različit i koliko priroda može biti vešt umetnik, kroz slojeve boja i nepravilne oblike.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590488913698384.jpg

  Dodatno naš utisak pojačavaju i eksapistički renderi koje su kreirali Charlotte Taylor i Victor Roussel umesto klasične kampanje sa fotografijama.

  Saznaj više:
  Povezani članci: