Otkrijte rad dizajnerke Laure Gonzalez, upravo je ona odgovorna za enterijere najboljih pariskih restorana

  30.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/restorani_cover.jpg

  Francuska dizajnerka enterijera Laura Gonzalez je jedna od onih za koje vam je jasno da se na svom poslu ludo zabavljaju svakodnevno probijajući granice onoga što se sme i što bi trebalo. Laura hrabro ide korak po korak napred, dodajući neustrašivo elemente i kombinujući sve što može da vam padne na pamet u okviru istog (često nevelikog) prostora. Njena hrabrost nije ostala neprimećena, upravo je ona 2019. proglašena na dizajnera godine na prestižnom sajmu Maison et Objet u Parizu. To priznanje je došlo u pravom trenutku jer je ona pre svega fokusirana na Pariz, iako u poslednje vreme širi svoj uticaj i van francuske prestonice. Najčešće se bavi uređivanjem prostora za javnu namenu, svoju karijeru počela je dizajnirajući noćne klubove, a danas se u njenom portfoliju nalaze najbolji restorani i hoteli. Laura je pravi multitasker koji radi na nekoliko projekata u isto vreme, između ostalog potpisuje enterijer nekoliko luskuznih Cartier butika širom Evrope, Pierre Hermé poslastičarnice i predivnu concept radnju brendova Pierre Hermé i L’Occitane na aveniji Champs-Élysées. Kod Gonzalezove minimalizam ne stanuje, a mi smo opčinjeni njenim zasićenim kreacijama. Zato vam danas predstavljamo nekoliko restorana u Parizu koje bi trebalo da stavite na svoju listu, jer osim što izgledaju genijalno radi se o vrlo trendi mestima gde se možete odlično provesti.

  Lapérouse

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593594723539978.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593594723630789.jpg

   

  Lapérouse restoran se može pohvaliti zaista slavnom prošlošću, nalazi se u šestom arondismanu i među stalne goste ubrajali su se Georges Sand, Victor Hugo i Emile Zola, Charles Baudelaire, Guy de Maupassant, Alfred Musset, Gustave Flaubert… Restoran je otvoren davne 1766. godine, a uspeh je stigao vek kasnije kada ga je preuzeo Jules Lapérouse. Upravo je na ovom mestu Serge Gainsbourg upoznao Jane Birkin, Balzac je iskoristio restoran kao inspiraciju za knjigu „La Maison Nucigen“, dok je Woody Allen tu snimio neke scene filma „Midnight in Paris“. To sve nije uplašilo Lauru Gonzalez koja se bacila na renoviranje koje je završeno prošle godine. Ona se vodila referencama iz prošlosti i novim uređenjem ispoštovala je duh mesta i njegovu istoriju. Hodnici su prekriveni upadljivim tapetama, freskama i venecijanskim ogledalima, a sada su gostima na raspolaganju i predivni privatni saloni koji nose imena gostiju iz prošlosti. Primera radi, možete večerati u salonu La Belle Otero, kroz koji je data počast kurtizani iz Belle Époque ere.

   


  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/159359476265232.jpg

   

  Ovaj restoran u osmom arondismanu je omiljeni među lokalcima koji uživaju u dobroj hrani. Radi se o italijanskom restoranu koji je svoje ime pozajmio od malog grada na Siciliji, koji je poslužio i kao inspiracija za uređenje. Laura je na mood boardu za ovaj enterijer, između ostalog, imala fotografije iz Viscontijevih filmova i slike njujorškog čuvenog restorana Cipriani. Ti uticaji iznedrili su prostor u kome dominira italijanski mermer sa detaljima od drveta oraha i mesinga. Osnova je u stilu klasične elegancije prohujalih vremena, ali detalji su ti koji podižu priču na novi nivo i uvode je u oblast eklektike. Na jednom zidu je tapeta sa ilustrovanim drvetom, a u prostoru su i citrusi u saksijama. Ovde ima svega i začudo ništa nije višak.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593594762693631.jpg

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593594915874234.jpg

   

  Kako sam naziv kaže ovo mesto je zaista svojevrsno putovanje! Kako se radi o restoranu mediteranske kuhinje, Mediteran je bio i osnovna nit inspiracije za dizajnerku. A očigledno je to tema koja ju je ozbiljno nadahnula. Rezultat je toliko spektakularan i razigran da je skoro izvesno da ćete poželeti i sami da malo ovakvog dekora unesete i u sopstveni dom. Toplo, zabavno i osunčano, tako bismo mogli da opišemo ovu igru teksturama i printovima, a zaljubljeni smo u stolove koji imaju dodatnu privatnost zahvaljujući rupičastim zaklonima.

   


  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/159359501829057.jpg

   

  Pre nekoliko dana u Parizu je ponovo otvoreno kultno mesto Sir Winston, ali ovog put sa Laurinim remiksom enterijera koji je sada toliko privačan da pomišljamo da potegnemo do Francuske samo da bismo i lično isprobali sve što ovaj restoran nudi. U ovom slučaju Gonzalezova se odlučila da spoji engleski dekor i kolonijalni stil, tako da je enterijer tačno između Londona i Bombaja, a ta tačka odlično izgleda! Tu je parket, tepisi sa šarama, dugački drveni šank, kožni separe, pletene stolice, ploče za sto sa ilustracijama, jastučići u različitim printovima… Faktički tu je skoro sve! I izgleda apsolutno fantastično.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593594945702869.jpg
  Saznaj više:
  Povezani članci: