Ova Valerie Objects lampa je apsolutni hit, proverite zašto

  06.05.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/hit_lampa_cover.jpg

  Ako ste poslednjih meseci bili u potrazi za posebnim komadima nameštaja i detaljima (a verovatno jeste, sudeći po količini vremena koje smo proveli kod kuće) velike su šanse da ste u nekoj od online patrola sejvovali lampu „Standing Lamp“ brenda Valerie Objects.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588720873024451.jpg
  @anna.cor

  Ne čudi, jer radi se o neverovatno jednostavnoj kreaciji koja je uprkos tome izuzetno lepa i privlačna, toliko da je viđamo u skoro svim enterijerima svojih omiljenih blogera i dizajnera. Sam brend Valerie Objects je nastao u Antverpenu, a iza njega stoje Axel Van den Bossche i Veere Wenes. Njihova ideja bila je da svetu ponude kuriranu selekciju komada priznatih dizajnera, umetnika i studija iz celog sveta, pa tako nude predmete iza kojih stoje imena kao što su Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen…

  Ono što je zajedničko za sve proizvode jeste to da se radi o dizajnu koji, osim što je lep, je i veoma funkcionalan u svakodnevnom životu. Odličan primer je upravo ova lampa koja se praktično sastoji iz tanke zakrivljene vodovodne cevi, malenog abažura i, u slučaju podne varijante, i dve tanke nogice koje postoje da se lampa ne bi preturila.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588720872554687.jpg
  @astridtextiles

  S jedne strane, lampa je toliko jednostavna da ne bi trebalo da privuče previše pažnje na sebe, ali sa druge strane njen razigran karakter nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Belgijski studio Muller Van Severen (koga čine Fien Muller i Hannes Van Severen) je ovde postigao ono što je malo kome pošlo za rukom: da sa minimumom detalja i ukrasa kažu mnogo toga.

  Kako bi dodatno naglasili dizajn, lampa se proizvodi u veselim nijansama kao što su zelena, plava i žuta, za one koji žele klasiku tu je izbor u crnoj, sivoj i boji mesinga, uz to postoje tri veličine. Prvi put je prikazana 2011. godine na izložbi u galeriji Valerie Traan (čija je vlasnica Veere Wenes), a danas skoro deceniju kasnije, ovaj model doživljava vrhunac svoje popularnosti. Između ostalog, pošto nije kabasta izuzetno je lako ovoj lampi pronaći mesto u domu i to su mnogi ljudi od ukusa i učinili. Primera radi, mogli ste da je vidite u fantastičnom stanu blogera i dizajnera Theo-Bert Pota.

  Saznaj više:
  Povezani članci: