Ovaj bar na plaži izgleda kao da je ispao iz naših najsmelijih pastelnih snova

  29.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/aus_beach_cover.jpg

  Kada je u pitanju dizajn objekata na plaži naše oči su uperene ka dalekoj Australiji, jer kad uzmete u obzir da je većina stanovnika ovog kontinenta od vode udaljena pedesetak kilometara, a da im je pri tome na raspolaganju 10.000 plaža, stvar je jasna.

  Australijski arhitektonski biroi prosto briljiraju kada dobiju zadatak da na plaži „slože“ elegantno mesto gde će gosti rado provoditi svoje slobodno vreme. Zgrada Burleigh Pavillion objekta sagrađena je 1987. godine, a zbog bazena napravljenog u stilu pedesetih godina ovo je ubrzo postala kultna lokacija.

  Alexander&CO je biro iz Sidneja koji je dobio zadatak da ovom restoranu i baru udahne novi život i tako potvrdi status paviljona kao lokalnog must see mesta.

  I bome su taj zadatak shvatili ozbiljno!

  Renovirani paviljon sastoji se od tri zone: „The Tropic“ restorana koji radi čitav dan i koji vodi glavni kuvar Guillaume Zika, „The Pavilion“ je braserija koja nudi burgere i pice, a treća zona je bar na plaži koji je namenjen kupačima koji hoće da se osveže i prezalogaje nešto opušteno, bez potrebe da presvlače kupaće kostime.

  Što se tiče inspiracije, nostalgija je glavna odrednica kojom su se arhitekte ovde poigrale, retro reference vode poreklo iz dva izvora. Tu su blede pastelne nijanse prepisane iz serije iz osamdesetih „Poroci Majamija“, ali i motivi koji jasno podsećaju na kućice na plaži kakve su se sedamdesetih krasile Gold Coast.

  Iako sve celine funkcionišu odvojeno, vizuelno su bliske, povezuju ih boje, detalji u ružičastoj i mint zelenoj boji, ratan, paneli na plafonu, bakarni detalji na zidovima, tropske biljke i uopšteno stil koji bi mogao da se zbirno nazove „retro elegancija“. Bar na plaži zauzima najveći prostor i zapravo predstavlja tu maglovitu granicu između enterijera i eksterijera.

  Ono što je bitno istaći u ovom projektu, jeste da je paviljon treći po redu projekat Alexander&CO biroa koji se bazira na ponovnoj upotrebi materijala, kako bi smanjili otpad, ali i povećali operativnu efikasnost.

  Razlog više za prepustiti se bezbrižnom uživanju baš u ovom kafeu na plaži, na primer, u piću Pavilion Negroni (džin, amaro liker i vermut), dok posmatrate talase koji se odbijaju o obalu.

  Ostavljamo vas da uživate u fantastičnim slikama i pokušate da ovaj osvežavajući sunčani dekor nekako prevedete u svoj dom. Savet? Počnite od detalja i obavezno isprobajte paletu boja, ako je budete pravilno dozirali i vi možete dobiti prostor koji na isti ovaj način budi optimizam i radost.

  Saznaj više:
  Povezani članci: