Ovaj predivni boutique hotel u Sorentu nas je oborio s nogu

15.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/it_enterijer_cover.jpg

I vas će!

Italijanska obala je sinonim za eleganciju, a neka mesta to dovode do umetnosti. Da, Sorento je predivan, ali kad budete videli hotel Maison La Minervetta shvatićete da uvek može bolje. Nama se oteo glasni oduševljeni uzdah kad smo videli ovo imanje, a enterijer deluje kao neka fantastična scenografija u kojoj svaki čas očekujemo da uleti Sophia Loren u punom sjaju!

Kuća je sagrađena pedesetih godina, a početkom XXI veka je čitavo imanje vraćeno originalnim vlasnicima. Marco de Luca, arhitekta, je danas vlasnik kuće koja je njegov dom, ali i boutique hotel sa 12 soba koje se mogu iznajmiti. Vlasnik se momentalno pozabavio ozbiljnim renoviranjem i prostor je ispunio kolekcijom umetnina, klasicima danskog dizajna, knjigama i uspomenama sa različitih putovanja. Naravno tu su i detalji karakteristični za regiju kao što je Vietri keramika.

U različitom omeru dominira kombinacija bele, mornarskoplave i vatrenocrvene ukombinovane u prugice svih vrsta. Ovaj enterijer je i zabavan i razigran i ozbiljan i elegantan. Tu su komadi sa potpisom Roya Lichtensteina i kolekcija rock and roll fotografija i postera. Pomalo neočekivano, ali savršeno uklopljeno. Ono što “dokrajči” sve goste (pošto oči odvoje od gomile fantastičnih detalja) jesu ogromni prozori od poda do plafona u svim sobama, pogled na zaliv je tako sastavni deo enterijera.

 

 

La Minervetta je smeštena na litici sa predivnim pogledom na more, a 15 minuta šetnje je dovoljno da siđete do ribarskog seoceta Marina Grande. Put kamenim stepenicama vodi od bazena kroz raskošni mediteranski vrt.

 

Svakog jutra domaćini poslužuju doručak u centralnom delu kuće, a taj domaći obrok nazivaju “Mediterranean brunch”. Ovo mesto je stvoreno za brušenje La Dolce Vita lagodnog stila života.

Zabeležite nas, stižemo!

Saznaj više:
Povezani članci: