Pet sjajnih srpskih proizvođača nameštaja

  13.05.2019.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_SR_NAMESTAJ.jpg
   

  Volite li domaći dizajn? Istražili smo naše tržište u potrazi za najboljim komadima nameštaja. U ovom krugu predstavljamo vam nekoliko srpskih fabrika, kao i malih dizajn studija čiji rad definitivno vredi pogledati. Zahvalite nam kasnije.

  Meteor Lux


  O čemu se radi: Meteor Lux je deo fabrike Meteor koja se od 1960. godine bavi izradom dekorativnih svetiljki i stubova, a njihove proizvode često možete videti kao deo javnih površina, parkova, šetališta… Lux kolekcija predstavlja sektor fabrike čije težište je na projektovanju i proizvodnji ručno izrađenih elemenata za uređenje unutrašnjih prostora. Kolekcija svetiljki je modularnog tipa što u praksi znači da imate fleksibilnost u kreiranju završnog proizvoda, idealno za sve kreativice među nama!
  Stil: razigrano. Pomalo retro. Zabavno! To su prve asocijacije na ova rasvetna tela.
  Šta kupiti: nama je srce ostalo kod aluminijumske visilice „Saturn„, ali ako imate viziju ne ograničavajte se postojećim modelima, kroz igru elemenata osmislite nešto potpuno novo.

  Kora Studio


  O čemu se radi: ovo je porodična radionica nastala 2017. godine sa idejom proizvodnje malih serija ručno izrađenog nameštaja. Nenad i Predrag stoje iza ovog koncepta, a sebe nazivaju svojevrsnom kombinacijom dizajnera i zanatlija budući da su jednako angažovani na oba zadatka.
  Stil: vrlo pročišćeno, vrlo skandinavski! Kako sami ističu, inspirisani su filozofijom danskih majstora kao što su Hans Wegner i Jens Risom.
  Šta kupiti: pronađite mesto u svojoj kući za stolicu „Preplet„, ona se ručno izrađuje od drveta oraha i fino pletenog konopca i sintetičkih vlakana. Ova stoličica jednostavnih linija može da ukrasi kako dom, tako i kancelariju.

  Mod


  O čemu se radi: brend nameštaja Mod nastao je 2015. godine kao odgovor na potrebu za dizajnom komadnog nameštaja za istoimeni arhitektonski biro. Linija se razvijala od stolice „Dana“, da bi danas u svom asortimanu obuhvatala preko 30 standarnih proizvoda kao što su stolovi, komode, fotelje…
  Stil: Mod je postao prepoznatljiv po nameštaju koji odiše nenametljivim i vanvremenskim dizajnom. Verovatno ste već isprobali njihove stolice, budući da je njihov nameštaj prisutan u beogradskim kafićima kao što su Kafeterija, Bistro, Dardaneli…
  Šta kupiti: svoju Mod kolekciju započnite malenim coffee table stolom „Tavolino„, ovaj stočić nepravilnog oblika izrađuje se u kombinaciji čelika u boji bakra, drveta i mermera.

  Garda


  O čemu se radi: mladi brend nameštaja fokusiran je na proizvodnju baštenskog nameštaja i detalja, a sve se proizvodi u fabrici u Valjevu. Za dizajn nameštaja odgovorni su Anica Andrić i Milan Karišik (AM Studio). Svaki komad je rezultat kombinacije tradicije i inovacije, a svi su kreirani u skladu sa evropskim sertifikatima bezbednosti i brige o okolini.
  Stil: moderan i savremen, ove stolice i garniture biće pravi ukras svake terase ili bašte.
  Šta kupiti: fotelja „Ataman Mash“ je super izbor za dvorište. Metalna konstrukcija presvučena je italijanskim materijalom koji je otporan na sve vremenske uslove. Tako da ne morate razmišljati o posledicama iznenadnih letnjih kiša.

  Wood Line


  O čemu se radi: dizajnerski studio bavi se projektovanjem i izradom predmeta od drveta. Sve je počelo 2009. godine dizajnom interaktivnih lampi, a danas njihov portfolio obuhvata radne i klub stolove, fotelje, komode… Predmete izrađuju od drveta karakterističnog za naše podneblje, kao što su orah, hrast i jasen i pri tome insistiraju na kvalitetnoj ručnoj izradi.
  Stil: Glavne odlike njihovih proizvoda su svedene forme i jednostavne linije. Sama estetika je rezultat usredsređenosti na funkcionalnost, kvalitet i upotrebljivost.
  Šta kupiti: „Ace“ fotelja bez rukonaslona je komad nameštaja koji će se lako uklopiti u svaki stil. Ono što ovoj fotelji daje karakter jeste „dijamantski“ štep, koji je bio karakterističan za auto industriju šezdesetih godina XX veka.

  Saznaj više:
  Povezani članci: