Roksanda Ilinčić uredila je penthaus u Londonu i on izgleda apsolutno fantastično

23.06.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/roksanda_stan_cover.jpg

…i uopšte ne preterujemo kada to kažemo!

Ako ste se ikada pitali kako je živeti u prelepom svetu Roksande Ilinčić sad možemo da vam ponudimo najbolji odgovor ikada: fotografije stana koji je dizajnirala naša modna kreatorka!

Slika Caroline Devernaud visi iznad FOA sofe dizajnera Christophe Delcourt za Collection Particulière.

Naime ona je uredila trosoban penthaus za stambeni objekat Gasholder u londonskom kvartu King’s Cross, na projektu je radila sa svojim bliskim prijatejem i dizajn konsultantom Nickom Visonom. Oni su za manje od tri meseca opremili stan u modernističkom stilu. Nismo iznenađeni da je ovaj zadatak bio lak za Roksandu, budući da je pre Central Saint Martins modne škole u Londonu, studirala arhitekturu u Beogradu.

Virgilio Guidi slika, stolica Börge Lindau za Blå Station,velika vaza i ručno ogledalo Francois Lembo.
Mermerni sto je Angelo Mangiarotti, vaza je Murano, a dizajn cveća je delo Simone Gooch za Fjura cvećaru.

Stan se nalazi u jednom od tri skladišta za gas iz XIX veka, kompanija WilksonEyre i dizajner Jonathan Tuckey prošle godine su pretvorili ova skladišta u luksuzne rezidencije. Ideja iza ove saradnje jeste da budući vlasnik stana dobije kompletno opremljen stan – zapravo pravi dizajn dragulj.

 

Bola de Latao stolica arhitektkinje Line Bo Bardi za Etel i Roksandina torba i haljina.

Manje poznata činjenica o Ilinčićevoj jeste da je ona strastveni kolekcionar vintage stolica, kako sama priznaje opesdnuta je potragom za tim vrednim komadima. Upravo je to iskoristila pri biranju nameštaja za ovaj dupleks koji je ponuđen na prodaju za skoro osam miliona funti, tu se nalaze klasični komadi Pierrea Jeannereta, kao i Três Pés Armchair stolica koju je dizajnirala brazilska arhitektkinja Lina Bo Bardi.

Lampa Eny Lee Parker, Três Pés stolica Lina Bo Bardi, Roksanda haljina i papuče i Kvadrat zavesa.

 

Roksanda je zaista uspela u misiji da u prostoru prikaže esenciju sopstvenog modnog brenda koji odlikuje upotreba toplih nijansi i odrasla ženstvenost. Pored toga potrudila se da u enterijer uklopi što više umetnina i nameštaja koji su dizajnirale žene.

Eros sto Angelo Mangiarotti, Costes café stolice su Philippe Starck za Baleri Italia, zid je oslikala Caroline Devernaud, kuhinjsko ostrvo je Boffi.

Igra boja je ovde dovedena do perfekcije, nekoliko zidova oslikala je pariska umetnica Caroline Denervaud u paleti nijansi kao što su tamnoplava, crvena, boja breskve i rđe, naravno tu je i nežna varijanta roze boje koja se može naći u celom stanu.

Posteljina Ege of Germany, stakleni bokal i čaša Alpha by Hans Harald Rath za Lobemyr, noćni stočić Aldo Bakker, krevet Tobia Scarpa, Charlotte Perriand Mini Potence Pivotante lampa, i Alana Wilson keramička vaza.

U glavnoj spavaćoj sobi jasno se očitava dizajnerkina pažnja prema najsitnijim detaljima, jedan zid je prekriven ružičastim Kvadrat zavesama do poda, dok je veliki Tobia Scarpa krevet presvučen Edge od Germany posteljinom, a na noćnom stočiću je Alana Wilson keramička vaza, ana krevetu je knjiga Roksandne profesorke umetnosti Selene Vicković.

 

Oslikani panel Caroline Denervaud, čiviluk je vintage komad iz 1980. godine, jakna i torba su iz Roksandine kolekcije.

Ko kog bude kupio stan, uz njega će dobiti i brzi kurs iz kulture, budući da su police ispunene knjigama od klasika do literature savremenih književnica kakve su Alice Rawsthorn i Joan Didon.

Pallas sto dizajnera Konstantina Grčića, Cave stolice su Interno Italiano.

Ovaj stan ima i izlaz na krovnu terasu, a Roksanda i Nick su odlučili da ona bude svedenog dizajna i zapravo na terasi dominira žuti Pallas sto koji je dizajnirao Konstantin Grčić.

Stolica Mario Botta, radni sto Charlotte Perriand, stočić sa strane Stéphane Parmentier.

Prostor sa Roksandinim potpisom će retko koga ostaviti ravnodušnim i pre nas podseća na istureno odeljenje nekog arhitektonskog muzeja nego na stambenu jedinicu koja tek treba da pronađe svog vlasnika. Navijamo da se Ilinčićeva u budućnosti posveti i dizajnu detalja za dom, tu kolekciju bismo kupili na neviđeno!

Saznaj više:
Povezani članci: