Šoping vodič: nameštaj za terasu

  25.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/baste_cover.jpg

  Kraj jula je pravo vreme da napokon uredite svoje mesto za uživanje u suncu, bilo da imate samo par kvadrata, ili ozbiljnu okućnicu zastanite i razmislite kako da oplemenite svoj prostor. Mada i nema potrebe da previše lupate glavu… Jer, mi smo tu!

  Prošli smo domaće radnje kako bismo videli šta se to nudi u baštenskim odeljcima (a možda smo neke detalje pronašli i na okolnim policama). Ne samo da smo se dobro zabavili u ovom điru, već smo naše favorite organizovali u tri celine. Bilo da volite zemljane tonove i materijale, ili ste ludi za bojama, ili ’pak uošte ne vidite dalje od bele boje možete poći u kupovinu i od svoje terase, ili dvorišta stvoriti pravu oazu. Nemojte da vas mrzi, pod a) već danas se zamislite kako u ušuškanom kutku pijete jutarnju kafu dok sunčate kapke, pod b) jasno vam je da tople dane brojimo sve do oktobra. Zato hajmo!

  Boho carstvo

  Ako kad neko kaže letovanje vi čujete Mikonos, prosto morate svoju terasu bar na kratko „obući“ tako da bude dostojna ovog grčkog ostrva koje slavi boho stil u punom sjaju. Bonus, ovaj stil je dosta lako ispratiti, a kao dodatni poen plus dolazi činjenica da u našim radnjama možete pronaći dosta komada koji će dobro funkcionisati kao deo boho uređenja. Razmišljajte u smeru trske, prirodnog drveta, cementa, neobrađenoj kamena… A kad su detalji u pitanju, ključne reči su: heklano, pleteno i etno. Paleta neka se vrti oko krem tonova, a da malo razbijte kolornu monotoniju, dodajte crne i plave detalje. Et voilà! Kad to tako složite, možda bismo se i uselili kod vas, zovite nas!

  Udobni minimalizam

  OK, slažemo se, ako se odlučite za klasične, jednostavne komade velike su šanse da će vaša letnja oaza dugo ostati aktuelna. Bela se nameće kao logičan izbor za veće komade nameštaja kao što su garnitura i stočić, dok se sa detaljima možete poigrati, pre svega, u pogledu formi i tekstura. Cement uvek izgleda fino, a staklo će dati elegantnu notu. Tamnija mint nijansa i boja slonovače biće dovoljne da razigrate priču u svojoj zen baštici. Dobra ideja je da se malo posvetite i vrtlarstvu, pa u zavisnosti od prostora da dodate biljke, ili čak povrće u saksiji.

  Letnja fiesta

  Bez boja nema leta! Pa, može se tako reći, kad sunce upeče jarke nijanse prosto blistaju na svetlu. Žuta, zelena i plava se sjajno slažu, a rado se druže i sa crvenom bojom u manjim količinama. Ipak, da vaša terasa ne bi delovala kao ludi vrtić, vodite računa da boje budu komplementarne, a printovi bliski (obično navijamo za suprostravljanje printova, ali tu već sami ocenite da ste u stanju da se sa tim uhvatite u koštac i da pronađete idealnu meru i kombinaciju). Sa prugama nikada ne možete da pogrešite, široke štrafte glasno viču leto.

  Saznaj više:
  Povezani članci: