Studiopepe predstavio je novu „Shibari“ stolicu, evo šta je utkano u filozofiju njihovog dizajna

  04.04.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_Stolica.jpg

  Studiopepe je redovno na našem radaru, reč je o arhitektonsko-dizajnerskom studiju iz Milana koji nas je na prvu kupio svojim istančanim, promišljenim i inspirativnim pristupom dizajnu koji iza sebe uvek krije još jedan sloj više. Osnivačice, Arianna Lelli Mami i Chiara Di Pinto, pristalice su multidisciplinarnog pristupa radu, jezik njihovog dizajna je višeslojan i eklektičan, a upravo su predstavile svoj novi projekat, „Shibari“.

  Njihova sklonost ka simbolizmu je očigledna, a to se očitava i u najnovijoj kreaciji za Visionnaire, luksuzni italijanski brend nameštaja. Radi se o stolici koja je dobila ime po japanskoj reči za vezivanje – shibari. Čvor je od davnina imao značenje spajanja i posvećenosti dvoje ljudi. Ovo čitanje se odmah povezuje sa ljubavlju, upravo da bi se istakla neraskidiva priroda veze. Suosnivačice poznatog studija objašnjavaju da čvor nije omča, već isprepletena veza koja predstavlja osećaj uzajamnog davanja i primanja, poput pomoći u teškim trenucima. Za njih dve, to je simbol beskonačnosti i način da se predstavi večna ljubav.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1680869416085264.png

  „Čvor je kroz istoriju imao mnogo različitih značenja, uključujući sveti i religiozni simbolizam“, objašnjavaju suosnivačice Studiopepe-a .„U Egiptu je predstavljao život: Izidin čvor je označavao besmrtnost i božansku ljubav, dok je beskrajni čvor jedan od najstarijih motiva, koji se koristi u budističkoj simbolici u Kini i Tibetu, ali i u geografski udaljenim zonama, da prenese smisao beskrajne odanosti.“

  Shvatanje ovog višeslojnog simbola, Arianna i Chiara pretočile su u „Shibari“, koja će biti presvučena Paddingtonom, ekološkim krznom napravljenim od recikliranog PET-a, koji će se i sam moći reciklirati. Ovo je druga saradnja između brenda luksuznih enterijera i milanskog dizajnerskog studija, nakon plodnog debija na prošlogodišnjem sajmu nameštaja u Milanu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: