Tapete sa citrusnim motivima rešenje su za večno leto

  11.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/limun_cover.jpg

  Sveže ceđeni dizajn

  Zamislite raskošno drvo limuna, negde na obali, nek’ bude Amalfi, zdravo zeleno lišće i super žute plodove kao savršenu protivtežu… Teško je odvojiti pogled od prizora tako punog života, zar ne?

  A zašto ne biste živeli svakog dana baš sa tom scenom? Rešenje je lako: tapete sa ilustracijom citrusa. Skoro svaki proizvođač tapeta ima bar jedan letnji razigran uzorak u svojoj ponudi, ključ je samo pronaći odgovarajući. Znamo da tako snažan i zahtevan motiv može da vas uplaši i zato stižemo u pomoć, donosimo vam pregršt (dobrih) primera uz praktične savete. Ako sve odradite kako treba, imaćete komad sočnog mirisnog leta u kući tokom čitave godine. U tom slučaju neće vam manjkati vitamina C.

  Pa da počnemo!

   

   

  Kuhinja

  S jedne strane ovo je najlogičnije mesto gde biste mogli da upotrebite motiv citrusa, a s druge mnogi se plaše tapeta u kuhinji. Nema razloga za brigu! Dajte sebi oduška kroz kombinovanje pločica i tapeta i ako niste apsolvirali uklapanje jakih dezena igrajte na sigurno. Bele pločice su uvek odličan izbor, a trudite se da i ostali kuhinjski elementi budu jednobojni, idealno u nekoj boji koja se već nalazi na tapetama. Cole&Son u svojoj ponudi ima repetativni uzorak „Fette d’arancia“ iz Fornasetti edicije, možete birati između limuna, narandže i crvene narandže. Nikada nam nije bilo više krivo što u ovom slučaju ne možemo da izaberemo ceđeni miks. A ako ste za nešto nežniji motiv izaberite limunove u Morris&co ilustrovanoj verziji.

   

   

   

   

  Kupatilo

  Kupatila obložena tapetama doživljavaju svoj preporod, Pinterest je poludeo za ovim dizajn rešenjem, a jasno nam je i zašto! Neodoljivo je! Preporučujemo ovo za manja kupatila, tamo gde nemate kadu, ili tuš kabinu. Možda će vam se učiniti da će to vizuelno još više smanjiti prostor, ali naprotiv, učiniće ga privlačnim i posebnim, a u trenutku će toalet iz običnog postati dizajniran. Citrus Garden motiv kompanije Schumacher 1889 baziran je na arhivskom printu koji je oslikao Josef Frank 1947. godine, a i danas je moderan.

   

   

  Pomoćne prostorije

  Svi smo krivi za zanemarivanje prostorija kao što su hodnici i ostave, ali okej, svesni smo problema. Tapete sa limunovima i narandžama biće taj element koji niko nije očekivao! Pomislite i na činjenicu da ukoliko „upeglate“ izgled tih malih prostorija imaćete više elana da ih održavate urednim. Win-win! Super izbor biće Nathan Turner Orange Crush tapete.

   

   

  Spavaća soba

  Kada se radi o prostoriji u kojoj spavate, ovaj trend dozirajte kao uz pomoć pipete. Malo i na pravim mestima i dobili ste bingo! Idealno je da u tapete „obučete“ zid iza kreveta kako vam ne bi konstantno odvlačio pažnju. A za vedrija jutra povežite boje sa tapeta na još nekim detaljima kao što su noćni stočići, stone lampe, ili jastuci. Ako ste skloni premišljanju, odaberite tapete koje su samolepljive i jako lako se skidaju, proverite Urban Outfiters ponudu, nama se dopao print koji kombinuje cvetove i plodove citrusa umetnice Camille Perkins.

   

   

  Dečija soba

  Pravi dezen na zidovima dečije sobe može od nje načiniti pravu bajku. Malo tamnije (ili s druge strane izbledele) nijanse su ono što tražite. Sunčana žuta sjajno se slaže sa mint bojom, takva paleta će vas spasiti od očekivanih roze i plavih elemenata na kakvim se godinama insistira. Naravno da za svoje mališane želite najbolje, luksuzni brend tapeta de Gournay ima divan uzorak Lemon Grove koji su kreirali u saradnji sa dizajnerkom Dinom Bandman.

   

   

  Dnevni boravak

  Ukoliko želite da tapete sa citrusima iskoristite za dnevnu sobu, ili trpezariju naš savet je: samo napred! Ovde smete da se igrate sa upadljivim, predimenzioniranim motivima i jarkim bojama. Vodite računa da skladno idu uz ostali nameštaj. Ako ste za luksuznu varijantu, opredelite se za otkačeni Cole&son motiv sa majmunima „Frutto Proibito“ takođe iz Fornasetti arhive. Druga ideja jeste upadljiv print narandže u cvatu.

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: