U ovome svi grešimo, otkrijte koje navike čine da vaš stan deluje neuredno – i promenite ponašanje već danas

  15.09.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/greske-stan-cover.gif

  Ako vam stan deluje uredno samo nakon što ga temeljno pospremite, vreme je da razmislite o onim malim svakodnevnim navikama koje čine da prostor u kome živite deluje neurednije nego što jeste. Popisali smo ih kako bi vam olakšali da prepoznate koje od ovih navika su i vaše i  da od ove sezone promenite ponašanje i što duže uživate u sređenom domu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600183801141637.jpg

  Počnite od početka

  Problemi nastaju u trenutku kada zakoračite u stan. Jedva čekate da stignete kući, otvorite vrata i dok zaključavate bravu iza sebe spuštate sav teret u hodnik. I on tu ostaje! Da, sve nas mrzi da raspremamo, ali usadite sebi naviku da svaku stvar odmah pospremite za na to predviđeno mesto, volećete sebe zbog ovog ekstra truda.

  Oslobodite čiviluk

  Koristite čiviluk na razuman način, znači njegova funkcija je da odložite jakne i kapute koji su vam u dnevnoj rotaciji – to nije mesto za SVE vaše kapute. Ukoliko je tu zakačena neka nedefinisana skupina vune i pamuka, hodnik će vam uvek izgledati kao da je tu pala bomba. Odložite višak u orman.

  Besprekorna radna sredina

  U WFH situaciji je komplikovano snaći se u moru poslovnih obaveza, ali nekako nam ide, u haosu radnog dana lako je prevideti da u stanu ne postoji čistacica koja će vas ofis vratiti u pređašnje stanje. Zato pre nego što ustanete od stola prekontrolišite situaciju, pobacajte papire sa taskovima koji su već završeni, olovke odložite u čaše, bitne papire ubacite u fascikle… Trebaće vam samo nekoliko minuta da sve pospremite.

  Spremite krevet

  Znamo, ovo je jedna od prvih stvari od koje odustanemo čim se uselimo u prvi stan daleko od roditelja. Ali, setite se onog sjajnog osećaja kad posle celog dana otključate hotelsku sobu, a tamo je savršeno spremljen krevet sa savršeno zategnutom posteljinom. To je sitnica koja u sekundi promeni ceo izgled spavaće sobe. Uvek možete pribeći lakšem rešenju, a to je da kupite lagani prekrivač i samo ga ležerno prebacite preko posteljine. Done & done!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/160018380165921.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600183800624676.jpg

  Zatvorite vrata

  I to ne metaforički. Često se dešava da nam vrata ormara ostanu pritvorena (ovo se posebno odnosi na klizna vrata) i tako otkriju svima ceo svoj sadržaj. Osvrnite se i zatvarajte vrata za sobom, tako jednostavno.

  Grupišite

  Tacne za organizaciju sitnica su must have. Na taj način više nećete gubiti ključeve, naočare za sunce, maske… dopišite po želji. Napravite nekoliko punktova za sakupljanje, na jednom mestu neka budu stvari bez kojih ne izlazite napolje, na drugom pristigli računi itd.

  Na kraju krajeva…

  Neverovatno vam se spava i (ponovo!) sklapate sa sobom pogodbu da ćete sve rasčistiti (malo) sutra. Oduprite se tom porivu i uvedite pravilo da predveče prošetate 5 ili 10 minuta po kući i jednostavo pokupite sve što nije na svom mestu. Na ovaj način nećete skliznuti u ogroman haos niti napraviti hrpe odeće po stolicama (svi smo krivi za ovo i evo stvarno nećemo više).

  Saznaj više:
  Povezani članci: