U potrazi ste za drugačijim nameštajem? Pokazujemo vam najzanimljivije vintage i redizajnirane komade koje možete kupiti kod nas

  05.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/vintage_cover.jpg

   

  Prevrnuli ste sve radnje u potrazi za tom pravom sofom, komodom i stolicama idealnim za vas? Razumemo i saosećajno klimamo glavom, svi smo mi bili u toj fazi renoviranja. Posle prvobitnog zaleta i elena shvatate da znate napamet ponudi svih domaćih salona nameštaja i da, iako ima dobrih komada, nedostaje baš to nešto drugačije što ste vi zamislili. Zato vam danas pokazujemo naš izbor kad je u pitanju online izbor vintage i redizajniranog nameštaja. Radi se o domaćim adresama, pa se možete poigrati i nekim detaljima koji su bili karakteristični za stanove u Jugoslaviji osamdesetih. Tu možete naći i klasike tog vremena kakve su na primer stolice Rex Kralj, žuti Iskra telefon, ali originalan set Cesca stolica Marcel Breuera.

   

  Mid-Century Furniture Belgrade

   

  Kako smo na vrhuncu mid-century trenda u dizajnu enterijera otvaramo ovo deljenje upravo Instagram profilom koji prikazuje klasike koji mahom potiču iz sredine XX veka. Nameštaj iz tog doba zaista možemo svrastati u kategoriju „večan“, jer su tada nastali modeli koji se i dan danas proizvode i smatraju se vrhuncem dizajna. Plus, u to doba nameštaj se pravio od vrlo kvalitetnih materijala, pa i posle toliko decenija služi svojoj svrsi. Kod njih ćete često videti čuvene modele kao što su stolice Lupina Nika Kralja, ali i model 4455 uklapajućih stolica u kombinaciji hroma i toplog drveta. Kad je rasveta u pitanju obradovaće vas karakteristični komadi sa Harvey Guzzini potpisom koje je proizvodio jugoslovenski Meblo. Sebe opisuju kao ljubitelje retro nameštaja, a vi se možete priključiti i sačekati da se pojavi komad koji biste voleli da uselite u svoj dom. Baš u tome leži sva radost vintage lova, u strpljenju, pažnji i neizvesnosti – nikada nije dosadno!

  Imaginarium

   

  Ako volite antikni nameštaj, ali ne i uobičajnih boja i očekivanih printova, ovo je adresa za vas! Tijana Živanović se bavi restauracijom nameštaja kroz koju on dobija kompletno novi život, ona ne vraća stvari u prvobitno stanje, već ih nadograđuje i menja u skladu sa aktuelnim trendovima u dizajnu enterijera. Imaginarium nameštaj ima sopstveni karakter, radi se o smelim komadima koji često kombinuju upadljive dezene i detalje kao što su perje, krzno i rese. Iako su joj fotelje omiljene za rad, u ateljeu ćete pronaći i stilske stočiće, ogledala, komode, krevete… Ukoliko želite komad koji će malo „razmrdati“ stvari u vašoj kući, obavezno zavirite u Tijanin atelje.

  Made in Yugoslavia

   

  Ovo je jedna super zabavna Etsy radnja čija se ponuda kompletno bazira na artefaktima koji su bili popularni u Jugoslaviji. Od Meblo staklenih lustera, preko šarenog posuđa koje izgleda kao iz bakinog kredenca, sve do Kinderlada šoljica i gumenih igračaka. Ovako poređani komadi izmešteni iz dekora u kakvim smo navikli da ih viđamo dobijaju sasvim novu dimenziju. Čak i ako se ne odlučite na kupovinu ova radnja vas može inspirisati da nekom starom porodičnom nasleđu date šansu. U novom modernom okruženju, ovi predmeti mogu sjajno izgledati, primera radi Triumph pisaće mašine u nežnim pastelnim nijansama će se uklopiti uz svaki stil uređenja enterijera.

  Saznaj više:
  Povezani članci: