The Audo: genijalni prostor danskog brenda Menu u Kopenhagenu

28.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/audo_cover.jpg

Dizajn brendovi danas vrlo dobro znaju da je kupcima kako bi se odlučili na značaju kupovinu ipak potrebno malo više od klasičnog salona nameštaja. Showroomovi koji su istovremeno radnje, kafići i prostor gde svi radoznali mogu da provedu vreme po volji nisu više novost.

 

Čitali ste kako japanski brend za kuću Muji polako postaje sila u hotelijerskom biznisu, a danska kompanija Menu je otišla korak dalje. Oni su u saradnji sa čuvenim arhitektonskim biroom Norm Architects kreirali sasvim poseban multifunkcionalni prostor The Audo u Kopenhagenu koji se prostire na čak 2.500 kvadratnih metara. Ovoga puta priči se pridružio i Nathan Williams iz Kinfolk magazina.

 

The Audo je novo sedište kompanije, radnja, kafić, ali i mali hotel sa deset apartmana koji su kompletno opremljeni nameštajem, rasvetom i detaljima za dom iz Menu asortimana. Na taj način kroz novi kontekst korisnicima pružaju priliku da testiraju proizvode kroz svakodnevnu upotrebu.

 

Sve se to nalazi u zgradi iz 1918. godine u Nordhavnu, industrijskom delu Kopenhagena, gde je i gradska luka i dokovi za kruzere, a blizu je kvart Østerbro gde su smešteni trendi restorani i kafići.

 

Ako se pitate otkuda naziv The Audo – radi se o akronimu latinske poslovice „ab uno disce omnes“ što u prevodu znači „po jednome nauči sve“, i to je još jedan način na koji su želeli da naglase da se radi o inovativnom konceptu koji vredi upoznati.

 

Ovo nije prvi put da je kompanija Menu srađivala sa Norm biroom, pre toga zajednički su radili na showroomu u Kopenhagenu, enterijeru restorana Höst i liniji stolica u minimalističkom stilu.

 

U sklopu hotela u zgradi postoji i odličan butik u kojoj će će se prodavati selekcija proizvoda drugih premium skandinavskih brendova, kao što su: Aiayu, Appletrees, August Sandgren, Inabo, Lineaire, Tekla Fabrics… A pored toga i mali kafe i restoran.

 

Stepeniše vodi do Menu kancelarija i zajedničkih prostorija za rad, koje su odvojene crnim panelima. Gosti hotela mogu do svojih soba stići i liftom, a same sobe su „ušuškane“ u nekadašnjem tavanu zgrade, ispod rustičnih drvenih greda koje su zadržane i u novom uređenju.

 

Za razliku od prizemlja koje je uređeno u krem i neutralnim zemljanim nijasama, sobe su bogatije u bojama, zidovi su obojeni u terakota boju, parket je od hrastovine, stočići su od mermera, a fotelje sa grafičkim printom podižu priču.

 

Ukoliko je dizajn vaša strast ovo mesto neizostavano morate zapisati na vašu listu, bilo kao jednu od dizajn stanica u poseti danskoj prestonici, bilo kao hotel koji će biti vaša baza. U svakom slučaju kući ćete poneti pregršt inspiracije (a možda i pokoji detalj za kuću – budući da je ovde sve moguće pazariti).

Saznaj više:
Povezani članci: