Pretraga

Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru

Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru

Tekst: BURO.

Karo print je ove sezone u središtu pažnje i ne možemo a da ne klimnemo glavom u znak odobravanja. Jer karo je čisto leto, maleni kvadrati su jasna asocijacija da smo zašli u sezonu piknika, bosih nogu, jagoda i kajsija i, oh da, manjeg broja obrtaja u mozgu. Zaslužili smo da se malo odmorimo i otpustimo brige koje nosimo sa sobom kao naramak i zato želimo da se okružimo najveselijim bojama, optimističnim printovima, uzorcima koji nam na lice stavljaju osmeh. Da li smo uselili već tri karo haljine u garderober? Još pitate!

Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 1)
Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 2)

I sledeći korak? Da ovaj uzorak unesemo i u domove. Dizajn radnje su pune sitnica u karo printu, ali nije lako uklopiti ga u prostor, a da ne pređete u kompletno retro vajb. Zbog toga vas vodimo u kuću dizajnerke Heather Taylor koja je uspela da stvori toplu atmosferu doma koja je istovremeno i romantična i moderna. Kada je pronašla ovu prizemnu kuću u Los Anđelesu imala je viziju ušuškanog porodičnog doma u kome će živeti sa mužem i dve ćerke, ali u tom trenutku prostor je izgledao kao kuća neženje koji je sve svoje vreme provodio zaključan u kancelariji. Ipak, Taylor je videla potencijal i odmah je u pomoć pozvala dizajnerku enterijera Sarah Shetter koja je njena dugogodišnja prijateljica i saradnica.

Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 3)
Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 4)
Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 5)

Kako u kući postoje prozori od poda do plafona devojke su se odulučile da se drže koncepta u kome će zamutiti granicu između enterijera i dvorišta. Zid između kuhinje i dnevnog boravka je srušen i dobio se jedinstven prostor, drveni pod u kuhinji su zamenile svetlo braon i rozim pločicama u šah printu, a ormariće su “presvukle” u belu boju i dodale su sivu mermernu ploču. Umesto gornjih ormarića tu su otvorene police koje služe kao “izložbeni prostor” u kom Taylor ređa posuđe sa svojim potpisom, keramiku lokalnih umetnika, kao i vintage predmete koje je sakupljala godinama.

Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 6)
Ako volite karo print pogledajte kako da ga iskoristite i u enterijeru (фото 7)

U okviru dnevnog boravka postoji nekoliko zona za opuštanje, pametnim izborom nameštaja i rasporedom dnevna soba je podeljena na dva dela. Sa jedne strane tu su kamin i ogromna polica, a sa druge je trpezarija u kojoj dominira veliki rustični sto. Glavna spavaća soba je dovoljno velika da se petkom cela porodica u njoj okuplja zbog gledanja filmova, za maksimalnu udobnost tu je plava floralna sofa, a u sobi su i niske police na kojima su dečije igračke kako bi devojčice same mogle da uzimaju i vraćaju igračke po volji.

Kako većina soba ima izlaz na dvorište, Taylor je znala da ono mora biti besprekorno uređeno. Teryl Ciarlo, pejzažni arhitektkinja, uredila je zaraslo zadnje dvorište i dodala je prefinjene detalje kao što su lusteri od ratana na tremu. Kada je cveće u pitanju, odlučila se za tradicionalnije vrste, kao što su gardenije, hrizanteme i ruže. U delu koji je namenjen za sedenje napolju Ciarlo je dodala dve palme u saksiji i malu sofu. Rezultat je enterijer koji u kome bismo se rado sklupčali i pokrili jednim kariranim ćebencetom. Ljupko!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor