Pretraga

Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto!

Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto!

Tekst: BURO.

Cvećare su po definiciji predivna mesta i izobilje raznobojnog cveća bez izuzetka u nama probudi detinje ushićenje. A kada se u sve to umeša opaki dizajn u art deko stilu skoro da ostanemo bez reči. Galerija cveća u Parizu cvećara Artura Arite je zbilja posebno mesto! Sophie Dries odgovorna je za enterijer, a na njenom mood boardu-u za ovaj projekat našle su se slike italijanskih vila, pećina, minerala i bujne vegetacije. Ona je sve to dobro promućkala i dodala je Arturovu strast prema art deko stilu. Uspela je da sve te uticaje pomiri i stvori prostor koji nalikuje na modernu pećinu u kojoj materijali i boje stvaraju kontrast, a zbog geomterijskog rasporeda sve deluje harmonično i privlačno.

Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto! (фото 1)
Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto! (фото 2)

Arturo je poreklom iz Hondurasa, ali je dugo godina živeo u Njujorku, da bi se napokon preselio u Pariz gde je postao opsednut egzotičnim cvećem koje je video u botaničkoj bašti. Zbog toga su veliki listovi paprati postali obavezan element u neobičnim aranžmanima koje stvara.

Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto! (фото 3)

Vrlo brzo je uspeo da stekne svoju pubiku, oko njega su se okupili ljubitelji umetnosti koji žele da ta estetika bude prisutna u svakom segmentu njihovog života. I veliki brendovi mu rado poklanjaju svoje poverenje i upravo je on kreirao cvetnu dekoraciju za prezentaciju Christian Louboutin butika u Parizu.

Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto! (фото 4)
Art i cveće u novoj cvetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mesto! (фото 5)

Artur i Sophie su opremili cvećaru uz puno pažnje i promišljanja, tu je Barovier & Toso luster koji izgleda kao voćka, zatim zidna lampa u obliku lista dizajnera André Arbusa, kao i spektakularan sto u centru prostorije koji je izrađen od brazilskog mermera. Upravo na tom mestu on pred klijentima stvara svoja mala umetnička dela od cveća. Na zidovima su ogledala koja dodaju još malo drame u ovaj prostor, pa posetiocima pre deluje da su u sred botaničke bašte nego u centru Pariza. Prava floralna fantazija!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor