Pretraga

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah

Tekst: Jelena Karakaš

 

Čak i da se posebno ne pripremate, putovanje u Kopenhagen će bez sumnje biti dizajn spektakl. I u dokonoj cik-cak turističkoj kombinatorici pronaći ćete pregršt genijalnih radnji, umetničkih galerija i multifunkcionalnih prostora. A zamislite kako možete doživeti ovaj grad ako se pre puta malo posvetite i organizaciji i logistici?

Na primer, možete svoju posetu da najavite ateljeima koji rade na principu zakazivanja. Zašto? Jer ćete tako dobiti sasvim novu perspektivu i na taj način se bolje upoznati sa art i dizajn ponudom za koju znaju samo upućeni lokalci. Doduše i vi, jer imate nas.

Ovo su naše preporuke.

 

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 1)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 2)

 

Studio Oliver Gustav

Delom studio, pomalo radnja, možda deluje kao muzej, a zapravo je sve to, pa još na kub! Tako nekako možemo ukratko da vam opišemo studio Oliver Gustav. Oliver je kreativni konsulatant čija interesovanja kombinuju estetiku, umetnost, enterijere i baš sve između! On uspeva da stvori prostore koji istvremeno odišu aposolutnim mirom i filmskom dramom. Studio je ispunjen predmetima modernog dizajna uz antikvitete i potpuno nasumične objekte koji uklopljeni tvore skladnu celinu. Postavka je prodajnog karaktera, a iako ćete se smrznuti od samog pogleda na aposolutnu art harmoniju u kojoj žive predmeti, dobra vest je da deo ponude ima i više nego pristojne cene (najniža je oko 10 evra, dok neki komadi na sebi nose cenu od nekoliko hiljada evra). Svakako, ovde se možete nakupiti inspiracije i eventualno proćaskati sa Oliverom, ili njegovim sjajnim timom.

 

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 3)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 4)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 5)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 6)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 7)

 

Ruby Atelier

Ovaj atelje osnovali su Mark Bollinger i Funda Christophersen pre dve godine sa ciljem kako bi potencijalnim klijentima ponudili konsultacije iz oblasti unutrašnjeg uređenja, kao i određene unikatne predmete koji potiču iz sredine prošlog veka. Iako su se našli u sred posla sa enterijerima, oni potiču iz drugih industrija: Mark je osnivač web agencije Ruby Studio, dok je Funda poznata modna influenserka. Kako su oboje imali posao koji u centar pažnje stavlja digitalno, poželeli su da imaju fizičko mesto gde će razvijati svoje ideje i tako je rođen Ruby Atelier. Svi predmeti koji su u ponudi webshopa su vintage i u odličnom su stanju, a pronašli su ih širom sveta. Zapravo, svi artikli koje nude na prodaju deluju kao prava poezija posvećena aktuelnim trendovima. Must Have!

 

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 8)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 9)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 10)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 11)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 12)

 

The Slow Hut

Iza ovog jako novog koncepta stoji dobro poznato lice modne scene Kopenhagena. Naime Mie Juel je bila blogerka, ali i modna urednica danskog izdanja ELLE magazina više od deset godina. Posle porođaja i porodiljskog odsustva razmislila je o sopstvenim interesovanjima i karijeri i odlučila se da se oproba u vođenju sasvim posebne radnje The Slow Hut. Ponuda se bazira na antiknoj kermici, a prve komade Mie je nabavila u Pulji. Radi se o jednostavnim predmetima u neutralnim tonovima koje svi možemo da zamislimo u svom životnom prostoru.

 

Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 13)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 14)
Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor