Pretraga

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav?

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav?

Tekst: BURO.

Postoji stara švedska poslovica koja kaže: „srećan je onaj koji je srećan kod kuće“. Pa, da li postoji bolji trenutak od ovog da to počnete da primenjujete? Promena zaista može početi od enterijera u kome provodite najviše vremena, obojite sve svojim omiljenim bojama, mirisima i zvukovima. Odbacite nepotrebne stvari, pronađite mesto za one koje koristite svakog dana, dodajte umetnička dela koja vas inspirišu... Umerenost i prihvatanje jedinstvenosti svakoga od nas je put ka kreiranju maksimuma komfora koji vodi ka sreći.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 1)

Neka vaš dom reflektuje vaš karakter i unutrašnji svet. Personalizovan enterijer pomoćiće vam da uvidite bogatsvo sopstvene ličnosti i pronađete balans. U domu koji je zaista udoban nema previše stvari, ali takođe ne vlada ni apsolutni minimalizam, a komadi nameštaja su udaljeni jedni od drugih. Onima koji žele da se zaljube takav enterijer pomoćiće da budu više otvoreni sa svojim osećanjima, dok će onima u vezi pomoći da dožive nova iskustva i uvedu nove dnevne rituale.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 2)

Pretvorite kupatilo u svoj lični spa centar

Kupatilo je idealno mesto za opuštanje. Započnite dan kupkom za zdravlje, kratkotrajno kupanje hladnom vodom probuduće čula i doneće vam novu energiju. Kao kontrast tome, uveče sebi priredite toplu kupku, dodajte svoje omiljene mirise u obliku esencijalnih ulja, koji će vas opustiti i pripemiti za spavanje. Kvalitet sna direktno zavisi od vaših misli pre spavanja. Zato telefon ostavite van kupatila, upalite mirisne sveće i dodajte biljke u kupatilo. Postoji nekoliko vrsta biljaka koje će solidno napredovati uprkos tome što nemaju dovoljno svetla i vazduha. Takođe, izbor boja može uticati na vaše raspoloženje. Odlučite se za zelene peškire, aksesoare, a ako ste u u mogućnosti i za zelene pločice.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 3)

Kreirajte svoju plejlistu

Muzika često utiče na naše emocije i raspoloženje, više nego reči. Možete doživeti stanje euforije na rok koncertu, ali i tokom slušanja dobre balade možete osetiti ljubavnu tugu. Postoji pretpostavka da muzika utiče na seksualnu energiju. Takođe, prava muzika može nas ispirisati da preko usana prevalimo to čuveno „volim te“ mnogo češće. Po rezultatima 20% više ljudi prizna svoja osećanja ukoliko se u tom trenutku dogodi da se čuje prava pesma. Slušanje opuštajućih zvukova podiže nivo serotonina i oksitocina u telu.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 4)

Apgrejdujte spavaću sobu

Da li ste primetili koliko se opušteno i smireno osećate u hotelskim sobama? Tu nema nikakve posebne tajne, osim činjenice da je dizajn hotelskih soba fokusiran jedino na odmor i san. Ono što je zajedničko za svaku jeste jednostavnost. Tu je minimalan broj stvari i enterijer nijedne hotelske sobe nije prezasićen. Za one koji su singl, ali žele da uplove u novu vezi psiholozi savetuju da se reše uskog kreveta i da se odluče za krevet od najmanje 140cm širine. Spremnost da delite krevet može dovesti do toga da budete otvoreniji ka novoj vezi.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 5)

Promenite tekstil i dodajte omiljena umetnička dela

Da biste transformisali dom nije potrebno da sve renovirate. Nove zavese, prekrivači i umetnička dela pomoćiće vam da kreirate drugačiju atmosferu. Uramljene slike ili postere, moderne grafike i male skulpture mnogo umnogome promeniti enterijer. Čak i da ne želite da menjate printove i slike, dovoljno je da priuštite nove, raznobojne ramove. Elemente od tekstila možete menjati po sezonama. Tokom toplih sučanih dana odlučite se za hladnije nijanse, a za zimu neka to budu topli, zemljani tonovi.

Da li dizajn enterijera u vaš život može privući ljubav? (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor