Pretraga

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja

Tekst: BURO.

Društvene mreže su svakoga od nas učinile dizajnerima za poneti: Pinterest i Instagram su nam pomogli da i sa malim budžetom uredimo domove tako da bi mogli da se nađu na stranicama časopisa o enterijerima. Ali, da li su nas istovremeno i uporopastili? Na Instagramu postoji 24 miliona postova pod hashtagom #interiors. Većina influensera je otvorila dodatni nalog koji je posvećen isključivo uređivanju njihove kuće. I vrlo je lako u toj digitalnoj kakafoniji posegnuti za lakim i brzim oprobanim rešenjima. Upravo je internet odgovoran za činjenicu da su skoro jedina dva tepiha koja možemo videti na #mysweethome slikama ili čuveni Ikea crno-beli, ili varijacija na Ben Ourain. Prostor u kom živimo bi trebalo da reflektuje ukus i stil osoba koje tu žive, zato je važno odupreti se kliše rešenjima koja su depersonalizovana i odlučiti se za nameštaj i detalje koji raduju baš vas. Predlažemo vam nekoliko kul rešenja, umesto trendi predmeta koji su sada doslovno svuda.

Sulking Room Pink

vs

Limewash

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 1)
Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 2)

Farrow & Ball nežno-roze farba je lansirana 2018. godine i od tada je jedan od najpopularnijih izbora. Kako ima taman podton obožavaju je oni kojima je posle millenial pink faze trebalo „nešto novo“. Slažemo se da ova nijansa i dalje izgleda sjajno, ali ako biste nešto malo originalnije posegnite za nijansom Slate kompanije Bauwerk koja daje limewash efekat, nešto slično rustičnom, starinskom zidu.

Barska kolica

vs

stočić/tacna

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 3)
Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 4)

Nismo sigurni da li je ovde svoje odigrala nostalgija ili vrtoglavi uspon koncepta Soho House, ali poslednjih nekoliko godina barska kolica su postala impertiv u kući za sve one koji se smatraju modernim i kul. Ironično, većini taj kućni mini bar služi samo kao ukras. Najpopularnija varijacija na temu jesu kolica od ratana, vrlo u fazonu sedamdesetih, ono što se u praksi često pokazalo jeste da takva kolica nisu dovoljno izdrživa i praktična da bi se na njima čuvale flaše skupog i retkog pića. Radije se odlučiti sa stočić sa tacnom koja se može odvojiti.

Beni Ourain

vs

Floral

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 5)
Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 6)

Da, ovi tepisi u boji vanile sa nežnim crnim šarama se zaista svuda lako uklapaju. Počelo je sa onima koji su dovlačili svoje tepihe iz Maroka, dirketno sa planina Atlas, završilo se tako da isti takav tepih možete kupiti u baš svakom lancu povoljnog nameštaja širom sveta. Ako ne želite da vam dnevna soba izgleda kao fotokopija sa Instagrama pokušajte sa nekom smelijom opcijom, cvetni uzorak je uvek riskantan, ali satisfakcija ako pobedite u toj dizajn igrici je nemerljiva.

Ultrafragola

vs

Flora

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 7)
Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 8)

Selfie ogledalo je u 2020. must have, a valovit okvir je dodatni zahtev. Svaka svetska inflenserka koja drži do sebe uselila je ovo veliko ogledalo sa svetlećim ramom u svoju dnevnu sobu. Originalno, ovo ogledalo je dizajnirano u Italiji sedamdesetih godina, a danas ga u svojoj kući imaju svi od Belle Hadid do Franka Oceana. Nesumnjivo je kul, ali zahteva stil enterijera koji je pomalo edgy i bazira se na retkim vintage komadima. Jednako dobro rešenje jeste i Flora zidno ogledalo, koje takođe ima retro vajb, ali će se lakše uklopiti u prostor.

Cabbage

vs

Astro

Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 9)
Da li je vaš stan kliše sa Instagrama? Proverite! P.S. predlažemo vam originalnija rešenja (фото 10)

U Njujorku je 2012. godine na aukciji je prodata kolekcija Dodie Thayer posuđa u obliku kupusa za neverovatnih 74.500 dolara. Ipak, znalcima to nije bilo tako čudno budući da je Thayer modelovala svoje posuđe po pravim listovima kupusa. Nažalost, ta praksa više ne postoji, a takvo (mehanički izrađeno) posuđe sada postoji u svim radnjama od H&M-a do Zare. Ukoliko biste da se odaljite od ovog povrćnog trenda, probajte da nađete tanjire na kojima su iscrtane natalne karte i sazvežđa inspirisana horoskopom. Možda vam retrogradni Merkur lakše padne posle obroka u tom posuđu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor