Pretraga

Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno!

Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno!

Tekst: BURO.

Polako prolazi period u kome svaki put kad osetite potrebu za svežim raznobojnim cvećem dovoljno je da svratite na lokalnu pijacu i pokupite velike bukete i kako je sezona svežeg cveća na zalasku, okrećemo se alternativama. Odustali smo od jalovih pokušaja da pronađemo cvetne aranžmane od veštačkih materijala (veliko ne) i zapravo smo samo promenili tačku gledanja. Znači prirodno cveće da, ali ovog puta u svojoj suvoj verziji.

Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno! (фото 1)

Možda ste primetili da se šik devojke kao što su Jeanne Damas, Sabina Socol, Anne Laure Mais (posebno one koje puno putuju i nemaju uslove da se brinu o rezanom cveću u vazama) sve češće odlučuju za neobične, ležerno aranžirane bukete suvog cveća. Na ovaj način imaju zanimljiv ukras u kući, a realno briga za takvo cveće je minimalna. Ne treba mu sunce, ne morate da menjate vodu u vazi, a budući da se radi o prirodi, ovi buketi su biorazgradivi (a služiće vas godinama pre nego što poželite da ih iselite).

Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno! (фото 2)
Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno! (фото 3)
Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno! (фото 4)

Najbolji izbor su lavanda i eukaliptus koji osim što izgledaju veoma dekorativno (nežno zeleno-siva boja suvih listova eukaliptusa je sjajan ukras u svakom enterijeru) i mirišu božanstveno. I sami ih možete brzo osušiti, dovoljno je da ih ubacite u praznu vazu i priroda će već sama obaviti svoje. Jako dekorativno može da izgleda i pampas trava koja se savršeno slaže uz sve aktuelne pravce u uređenju enterijera.

Da li ste primetili suvo cveće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji - i izgleda aposlutno genijalno! (фото 5)

Ako želite za svoj dom nešto “over the top” razmislite o raskošnim visećim aranžmanima od suvog cveća,  a ako imate višak vremena upišite online radionicu na kojoj ćete naučiti kako da napravite takvu konstrukciju. A naravno, za pomoć se možete obratiti nekoj od lokalnih cvećara. Uz neku od neobičnih vaza koju možete kupiti i kod nas i vaš stan može da dobije kul umetnički vajb.