Pretraga

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice

Tekst: Jelena Karakaš

Istina, svi smo u niskom letu sa polu-spakovanim koferima i motrimo na vesti koje se tiču putovanja (poslednja informacije jeste da će se od juna otvoriti granice sa Severnom Makedonijom, Albanijom, BIH i Crnom Gorom). No, čak i u trenutku kada se sve otvori još uvek nemamo jasnu ideju kako će letovanje ove sezone izgledati... Naravno da ne odustajemo, ali svesni smo potencijalnih komplikacija. Zato vam predlažemo novu taktiku, da počnete da razmišljate (mnogo) unapred. Probajte da sva ova dešavanja sagledate kao šansu, jer od ludnice svakodnevnog života nismo baš imali volje da planiramo do godinu dana unapred što je sada moguće. Većina avio kompanija ima posebne uslove prodaje karata (sa mnogo fleksibilnijim pomeranjima), hotele možete bukirati unapred bez obavezivanja sa tačnim datumima, pa zašto to sve ne biste i iskoristili? Možda najbolje od svega jeste što se sada možete prijaviti na radionice koje će se održati sledeće godine. Radi se o onim prelepim putovanjima koja su dizajnirana da vam promene život, ali nažalost ta magija stiže sa cenama od par hiljada evra. Zato je ovo pravi trenutak da se prijavite i isplanirate potrebnu sumu, možete poći sa prijateljima, a možete i sami. Jer su ove ture i zamišljene kao druženje istomišljenika iz celog sveta. Zaslužili ste!

Mèlisses Andros

Grčka

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 1)
Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 2)

Grčko ostrvo Andros bi trebalo da bude na vašoj listi za obići nekada, a idealno bi bilo da posetite kuću Mèlisses. Radi se o prostoru koji je posvećen održavanju sjajnih lifestyle radionica. Domaćica i vođa odeljka sektora za radionice je Allegra Pomilio koja je dugo radila zajedno sa Mimi Thorisson, a pre toga je završila akademiju kuvara Alain Ducassea. Ona živi između Italije i Grčke i trudi se da u godišnji program uključi što više sadržaja koji slave dobar život i mediteransku lakoću postojanja. Tako se možete pridružiti holističkim grupama, turama na kojima će se proučavati proizvodnja vina, masilnovog ulja i sira, možete jednostavno brusiti svoje kulinarske sposobnosti... A sve to kraj bazena sa koga puca pogled na more, pauza za plažu je sastavni deo ovih „školica“. Pa nije loše. Još uvek nije apdejtovan raspored, ali slobodno im se javite direktno i proverite da li se njihovi budući planovi podudaraju sa vašim.

Mimi Thorisson

Francuska i Italija

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 3)
Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 4)

Gastro blogerka Mimi Thorisson je jedna od prvih koja je shvatila magičnu privlačnost francuske unutrašnjosti i uspela je da izgradi karijeru živeći mirnim životom sa porodicom. Takođe, ona je jedna od pionirki kada su lifestyle radionice u pitanju, i ove godine navršilo se šest godina kako je počela sa tim, a njene časove prošlo je na stotine zadovoljnih polaznika. Nudi par opcija, školu kuvanja i školu fotografije, i to u Francuskoj i Italiji. Krajem ove godine najavljene su dve ture u Veneciji, ali da biste bili sigurni, već je objavljen program za maj sledeće godine, i izbor je prilično težak... U ponudi su Napulj, Pijemont i Medok, ali bez brige svaka od ponuđenih opcija obećava puno uživanja i prepuštanja ukusima. Čaša gore za ovakve "radne odmore" koji slave život!

My French Country Home

Francuska

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 5)
Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 6)

Sharon Santoni je rođena u Britaniji, ali je brzo je shvatila da je francuski način života ono što želi i danas živi na selu u Normandiji i uživa u istinskom jednostavnom (ali šik) životu. Svoj blog My French Country Home pokrenila je 2010. godine i on je brzo postao popularan zahvaljujući temama kao što su kupovina antikviteta, gastronomija i dizajn doma i bašte. I baš sve to je u osnovi tura koje Sharon vodi, na sajtu je već raspored za sledeću godinu, u aprilu je na meniju sladak život u Provansi, zatim sledi majski oblizak Burgundije, a rana jesen rezervisana je za turu sa luksuznim šopingom u Normandiji i Parizu. Kad bismo mogli prijavili bismo se za sve! Koncept podrazumeva radionice izrade cvetnih aranžmana, školicu kuvanja, obilazak zamkova i dosta vina. Zvuči vrlo blizu naše vizije raja.

Signe Bay

Ceo svet

Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 7)
Razmišljamo unapred... Zašto ne biste sada bukirali odmor za 2021. godinu, predlažemo vam edukativne radionice (фото 8)

Ako ste još uvek neodlučni (samo lagano, vreme je pred nama) možete se zabaviti već danas. Fotografkinja i stilistkinja Signe Bay povremeno organizuje radionice na kojima otkriva tajne stvaranja atmosfere na fotografijama – u čemu je pravi mag. No, radionice su retke i zainteresovani moraju brzo reagovati kako bi ugrabili svoje mesto. Ako niste spontani i nemate brze reflekse, tu je poseban program koji možete upisati i upražnjavati kad god želite. Signe je pripremila online radionicu stvaranja visećih cvetnih aranžmana koji su sada apsolutni trend, a za koje se ona specijalizovala. Ako ste vešti sa rukama, nemojte oklevati, čeka vas sjajna vežba za živce.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor