Pretraga

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac

Tekst: BURO.

Francuskinje važe za devojke koje sa minimumom umeju da kažu zaista mnogo, ali u poslednje vreme dizajn svet se okreće ka maksimalizmu i zapravo počinjemo da hvatamo beleške šik Britanki i proučavamo njihov smisao za vešto uklapanje zasićenih printova i gomile sitnica. Njihovi domovi su često uređeni šarmantno i otkačeno, upadljive tapete su must have, uz to nameštaj i još jačih boja, uz neočekivane materijale kao što je ratan. A od koga ćemo bolje naučiti kako sve to da pomirimo u jednom prostoru, nego od dizajnerke detalja za kuću i kreativne konsultantkinje Matilde Goad. Ona je 2017. godine lansirala kolekciju ratanskih lampi sa raznobojnim abažurima koje su brzo dobile kultan status među britanskom ekipom koja radi u modnoj industriji.

Matilda i njen muž Tom su nedavno završili renoviranje kuće u Londonu i ona izgleda fantastično! Radi se o eklektično uređenom domu koji na trenutke deluje kao old school kuća u Britaniji, a već u sledećem pomislite da ste u francuskoj seoskoj kućici, da bi u sledećoj sobi videli dizajn rešenja tipična za kuće u Americi. Spojila je najbolje sa svih meridijana (tople boje i pločice u kuhinji čak „vuku“ na Maroko), a ovo je nekoliko saveta koje bi trebalo da pratite ukoliko želite i da vaš stan izgleda ovako dobro!

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 1)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 2)

eksplozija boja

Ono što je zajedničko svim enterijerima u tipično britanskom stilu jesu boje – i to svuda! Verovatno zbog klime koja često vuče u tmurnu paletu, Britanci žele da se odbrane svim dostupnim bojama. Pre svega, njihova funkcija je da prostor učine domom, utople ga i oplemene.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 3)

Razmišljajte veliko čak i u malom prostoru

Mnoštvo sitnog nameštaja prostoriju može učiniti manjom. Izaberite komade većih dimenzija, neočekivano, ovaj trik će učiniti sobu većom. Ako imate niske plafone izbegnite lustere i odlučite se za kul plafonjere. Uvek je dobra ideja da poneki zid presvučete tapetama sa otkačenim art printom.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 4)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 5)

Ključ je u balansu

Vintage komadi daće prostoru jedinstven karakter, a takođe je lepo (i održivo!) da starim komadima poklonite novi život. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju jesu prostorne celine, na primer uklopite staru komodu sa modernom slikom tik iznad nje. Kreirajte izbalansiranu kompoziciju.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 6)

Pijaca je super, ali...

Lov na stare predmete može biti vrhunski zabavno iskustvo, ali je važno da se ne zanesete. Pažljivo pregledajte stanje ponuđenog nameštaja i budite realni prema sebi, da li se nešto može popraviti ili preraditi. Liniju podvucite kod predmeta od lana, oštećenih ogledala i ogrebotina na drvenim komadima.

Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 7)
Dizajn trikovi Matilde Goad: naučite kako da dekorište prostor kao profesionalac (фото 8)

Poštujte autentičnost

Vrlo često se u starim zgradama sve ukloni iz enterijera, kako bi za nekih desetak godina sve ponovo doživelo sličnu sudbinu. Pokušajte da spasite nešto što već izgleda kul i deluje vam da može da ima ulogu i u okviru novog enterijera. To će vam uštedeti deo budžeta, a takođe će prostoru dati poseban karakter.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor