Pretraga

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske

Tekst: BURO.

Kako decembar krene iznova se setimo pravog značenja reči „hektično“. Dok temperatura pada do tačke kad će hladnoća neosetno preći u snežno stanje, sve više vremena provodimo zaglavljeni u saboraćaju, ili na telefonu dok pokušavamo da pronađemo taksi, u predinfarktnom stanju dok pokušavamo da sve obaveze uguramo u taj okvir od (samo) 24 sata. Srećom znamo da ćemo ovaj ludi slalom odvozati pravo u prazničnu sezonu u kojoj spavaju i laptop i telefon, trepte samo novogodišnje lampice, a zvoni samo plastični Deda Mraz na jelci. Zato udahnimo duboko i kažimo sebi da, mi možemo da savladamo još jedan decembar. Jer možda ćemo odmor provesti na nekom nežnom mestu kakvo je boutique hotel Le Moulin?

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 1)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 2)

Radi se o hotelčiću smeštenom na 2 sata vožnje od Pariza koji je izuzetno šarmantan. Novi enterijer potpisuju Marine Gabily i Lucas Madani osnivači dizajn studija Hauvette & Madani. Oni su želeli da stvore jednostavno mesto, gde je topla atmosfera u prvom planu, baš onakvo gde možete da zamislite sve vaše prijatelje, zabavu i mogućnost da se skroz restarujete pre povratka u grad.

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 3)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 4)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 5)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 6)

La Moulin se sastoji iz velike glavne kuće i kućice u dvorištu. Dve velike gostinjske sobe nalaze se na prvom spratu glavne kuće, a sa druge strane dvorišta smeštene su još dve smeštajne jedinice, jedan apartman inspirisan sedamdesetim godinama i jedan koji ima sopstveni ulaz odvojen od ostalih. Retro i moderno odrednice su stila koji ovde vlada, somot je suprostavljen pločicama visokog sjaja. Toplo drvo je smešteno nasuprot žičanih stolica.

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 7)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 8)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 9)

Mnogo elemenata potiče iz second hand radnji iz komšiluka, radi se o kvalitetnim komadima nameštaja koji su reparirani i presvučeni kvalitetnim tekstilom. U kuhinji dominiraju prirodni i neobrađeni materijali, kao i detalji i umetnine koje su izradile lokalne zanatlije. Imanje se prostire na 2 hektara i u okviru njega postoji i potočić, neka od stabala su stara i do sto godina, a tu je i voćnjak kroz koji gosti mogu slobodno lutati. Na ovom mestu priroda je u glavnoj ulozi, radi se o autentičnom i nepretencioznom luksuzu čiju lepotu su Marine i Lucas suptilno naglasili. Savršeno mesto za oflajn beg.

Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 10)
Želimo da pobegnemo na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor