Pretraga

Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor

Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor

Tekst: BURO.

Ako nas je Insta era išta naučila to je da pojedini prostori takođe mogu da budu zvezde. Tako je i stan u Berlinu u kome žive Hannes Krause i Tim Labenda gotovo slavan. Tim na svoj profil skoro isključivo postavlja fotografije tog enterijera, a interesovanje ne jenjava. Naprotiv, sada broji preko 66 hiljada pratilaca. Šta je to što privlači ljude?

Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 1)
Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 2)

Radi se o stanu u staroj zgradi (iz 1912. godine) u art noveau stilu u srcu berlinskog kvarta Neukölln. Neki od elemenata enterijera jesu originalni i to je ono što iznova oduševljava publiku, zadržane su kvake na vratima, drveni parket, gipsani radovi na plafonu, stari prozori i dekorisani štokovi vrata.

Sa ulaznih vrata se pravo stiže do kuhinje koja je vrlo svedeno uređena, po uzoru na tradicionalne japanske čajdžinice. Kuhinjski elementi su Reform Copenhagen od hrasta u tamnoj boji, što je osveženje među svim belim kuhinjama kakve danas većina ima. Kako bi malo razbio monotoniju Tim se odlučio da rasveta tu igra noseću ulogu, opredelio se za DCW Mantis zidne lampe Bernarda Schottlandera i 265 lampu brenda Flos. Zidovi su obojeni u neutralnu bež nijansu koja u sebi sadrži mrvicu ružičaste kako bi se uklopili uz stari drveni parket koji ima topao ton.

Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 3)
Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 4)
Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 5)

Kada se prođe kroz hodnik stiže se do prostorije koja uvek pobeđuje po broju lajkova, a to je spavaća soba u kojoj je na centralnoj poziciji Gucci tapeta sa ždralovima u mint zelenoj. Što je trik koji lako možete prepisati, ukoliko se odlučite za mural ili upadljiv motiv na tapetama ostatak prostorije praktično ne morate ni posebno da sređujete. Ovde su ždralovi glavni, a prate ih naslov za krevet od španske trske i Gubi Satellite visilice koje su se savršeno uklopile.

Dnevni boravak koji je spojen sa trpezarijom je u malo elegantnijem i sofisticiranijem stilu od ostatka stana. Tu je velika bela Tufty Time sofa sa Patricia Urquiola potpisom, a do nje se nalazi ikonična fotelja Flag Halyard Hansa J. Wegnera. U nastavku je sto kružnog oblika koji je ručno izrađen, a okružen je Thonet Bentwood stolicama. Sve to je Tim oplemenio sa velikim kućnim biljkama smeštenim u Ikea korpe. Takođe, rasveta i u ovom delu stana igra značajnu ulogu tu je crna Snoopy Flos lampa, a iznad stola pažnju privlači neobičan Bocci luster sastavljen iz više komada.

Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 6)
Fantastičan stan nemačkog modnog dizajnera inspirisaće vas da dekorišete i svoj prostor (фото 7)

Pored besprekonog enterijera koji je dobijen promišljanjem i pametnim kupovinama, kao i odličnim njuhom vlasnika za vintage komade ovde je i svetlo jednako bitan element. Tokom celog dana stan je okupan suncem koje kroz različite senke daje novu dinamiku celokupnom izgledu. Ako želite da detaljnije pregedate sve i inspirišete se za novu turu dekorisanja sopstvenog doma, pregledajte storije u Timovoj highlight sekciji, videćete video snimke zahvaljujući kojima ćete se lakše orijentisati.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor