Pretraga

Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati!

Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati!

Tekst: BURO.

Koji su to elementi dobrog enterijera? Skladna celina? Eklektični komadi nameštaja koji (začudo) funkcionišu zajedno? Fine teksture i komplementarni paterni? Promišlljena paleta boja? Na sva ova pitanja odgovor je potvrdan, a baš takav stan koji zadovoljava sve te kriterijume pronašli smo u Parizu. Radi se o prostranom stanu koji je sa ukusom opremio franuski biro Ett Hem.

Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 1)
Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 2)

Ett Hem je Pauline Lorenzi Boisrond pokrenula 2018. godine, a od samog početka usmereni su na dizajn high end stanova i javnih prostora. Kako kažu njihova najjača strana je što umešno kombinuju funkcionalnost i estetiku sa alhemijom. I to nije slučajno Pauline je pre konačnog opredeljenja za dizajn enterijera radila u filmskoj industriji i tu je naučila kako da se igra i koristi svetlo kao element dizajna. Njen stil možemo opisati kao tipično francuski. Pri osmišljavanu enterijera ovog stana u pariskoj ulici Saints-Pères ideja je bila da se stvori utisak života u kući i to su arhitekte postiglo orišćenjem retro detalja, kao i dezena koje pre možemo zamisliti u kući u unutrašnjosti. Veliki deo prostora posvećen je delu za kuvanje i obedovanja koji predstavlja fokus tačku i budi topao osećaj središta i svojevrsnog savremenog ognjišta ovog modernog doma.

Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 3)
Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 4)
Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 5)

Tu je velika površina zida prekrivena zelenim sjajnim pločicama, kao i kamin koji je u funkciji, u produžetku je trpezarijski deo koji se konačno završava kuhinjom obloženom drvetom u kojoj dominira ogroman prozor. Sa druge strane je poziciniran dnevni prostor koji je pozicioniran kao maleni udobni separe, ofarban je u tamnu nijansu koja u sebi kombinuje plavu i sivu boju, a uz karo jastučiće ovaj deo momentalno asocira na planinski kutak.

Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 6)
Francuski šik i vrhunska elegancija - ovaj enterijer ćemo sanjati! (фото 7)

Nasuprot dnevnog dela, spavaće sobe su svedene, obojene su krem nijansama i ispunjene su prirodnim tekstilom uz dodatak drveta i velkih biljaka u saksijama koje svemu daju živost. Arhitekte su se posebno poigrale pri dizajniranju kupatila, gde su sukobili tikrizne pločice i odvažnu terazzo šaru, a sve su začinili lukovima i malom nišom gde je smešten deo za sedenje, radi aposlutnog komfora. Zaista su jedine reči kojima možemo da opišemo ovaj enterijer elegantno i fino uz utisak harmonije koja vlada u svim prostorijama. Već smo zapisali neke ide na sopstvenu wishlistu kada je dizajn u pitanju. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor