Pretraga

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove

Tekst: BURO.

Pre nekoliko dana bavili smo se fenomenom sve većeg broja modnih blogerki koje se okreću ka uređenju enterijera, a danas idemo korak dalje. Prikazujemo vam tri različita doma, u različitim gradovima, a ono što im je svima zajedničko jeste da oslikavaju karakter i stil devojaka koje su ih i uredile. Izgleda da se u ovom slučaju zaista može primeniti pravilo da moda i enterijeri imaju mnogo više veze nego što smo pretpostavljali. Čak i da vam nismo otkrili koja gde živi sigurni smo da biste to lako povezali. Pregršt inspiracije!

Skandinavski minimalizam sa pomakom

Pernille Teisbæk je zaista it devojka mode. Počela je među prvima i brzo se izdvojila specifičnim stilom, a ni danas, godinama kasnije, ne odstupa previše od svojih stilskih načela. Pernille rado prihvata nove i neobične modne trendove, ali ume da ih „ukroti“ i prilagodi sebi umesto obrnuto. U našoj redakciji smo veliki obožavaoci ove devojke i već godinama lajkujemo njen stillski, ali i lični razvoj. Danas ona živi miran porodičan život u Kopenhagenu čije crtice povremeno deli. A da li zumirmo ručke na ormanima ispred kojih se slikala? Krivi smo! Ona živi u fantastičnom prostoru koji je apsolutno oslikava, sve je naizgled svedeno, ali tu su jaki komadi koji „razmrdavaju“ situaciju. Drži se modnog pravila da su cipele i torbe te koje mogu biti kompletno lude, dok je ostatak kombinacije čak i običan. To je u bukvalnom smislu prevela u jezik enterijera, i najčešće se igra sa detaljima kao što su vaze, dekoracije i mali komadi nameštaja. Ako ste nekada smetnuli sa uma ovaj princip, možda je vreme da ga ponovo primenite?

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 1)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 2)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 3)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 4)

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 5)

Francuski šik

Dobro, da, Francuskinje zaista znaju neku tajnu života koju mi ostali nikako da dokučimo. Kod njih je sve nepretenciozno, možda i haotično, savršeno šarmantno i apsolutno ljupko! Toliko da čak i kada vam se taj stil ne dopada, nekako završite simpatišući celu tu priču. Blogerka Anne-Laure Mais poznatija kao Adenorah je jedna od takvih devojaka. Ona je od svog stila oblačenja napravila ozbiljan brend, koji je na kraju rezultirao i lansiranjem prave modne marke Musier. Ona nas poziva da otkrijemo muzu u sebi, a kada vidimo njen prozračan stan u Parizu, možemo da zamislimo da jedna muza tu živi, odmara i zaneseno gleda kroz veliki prozor. Enterijer je kombinacija raznih uticaja, a većina nameštaja je vintage koji je kupila na pijaci Emmaüs u Bordou, ili na sajtovima Leboncoin, Etsy, Selency i eBay. Od nje naučite da raspareno ne znači loše, naprotiv. To je prilika za stilsku igru, plus na taj način svoj dom možete urediti nalik na scenografiju neke super serije i priuštiti sebi ambijent za uživanje za malo para.

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 6)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 7)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 8)

Opuštenost Mediterana

Belen Hostalet sebe predstavlja kao kreativku i zaista letimičan pogled i jasno je da ova devojka ima stila u različitim aspektima života. Na svom prvom profilu na Instagramu predstavlja sebe i modni stil, dok na drugom @beleninraw kači samo pejsaže prirode i slike predivnih enterijera širom sveta koje posećuje tokom svojih putovanja. Belen je Španjolka i njen stan u Barseloni, iako je minimalan u izboru boja, kroz teksture to pokazuje. Prirodni materijali (drvo, trska, lan) su ti koji ovde vode priču i čine prostor prijatnim i udobnim, uspela je da stvori dom u kome prosto poželite da se ušuškate na ogromnoj sofi sa omiljenim pićem u ruci. Belen je započela studije arhitekture, ali se prebacila na biznis, ipak kroz ovaj enterijer pokazala je svoj talenat i dobar osećaj za prostor i dekor. Umetničke slike koje su jedini akcenat u boji je sama naslikala, a kako bi dodala dozu nonšalancije neke od njih je samo prislonila na zid, ili ih ostavila na štafelaju. Njen svetao stan je savršena inspiracija za sve koji ne žele previše boja i detalja: ovo je sjajna lekcija iz minimalizma koji nije nimalo dosadan.

Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 9)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 10)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 11)
Gde žive naše omiljene blogerke? Otkrijte kako su one uredile svoje domove (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor