Pretraga

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove

Tekst: BURO.

Ako ste se ikada našli u situaciji da prodajete stan, sigurno vam je palo na pamet da reorganizujete nameštaj i dodate nekoliko simpatičnih sitnica koje će osvojiti sve potencijalne kupce koji dođu da ga pogledaju? Ukoliko ne, pa o čemu ste razmišljali?! Malene promene u stanu koji planirate da oglasite nisu bacanje novca, naprotiv, to je način da svoju nekretninu prodate za više para. DIY sistem je u najvećem broju kupoprodajnih epizoda okej, ali šta ako je potrebno naći kupca za stan, ili kuću vrednu nekoliko miliona dolara? U tom slučaju investitori se direktno obraćaju Cheryl Eisen, vlasnici agencije Interior Marketing Group.

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 1)

Ukoliko ste gledali rijaliti „Selling Sunset“ sigurno ste primetili Amanzu koja je dizajnerka enterijera koja vredno radi na licenci za brokera, a karijerni put Cheryl Eisen je tekao u suprotnom smeru. Počela je kao agent za nekretnine i kako bi one kuće koja ona prodaje učinila malo privlačnijim, počela je posebno da ih uređuje pre nego što bi pozvala klijente. Zatim su je njene kolege molile da slično učini i za njih i krug se širio toliko da je 2007. godine osnovala profesionalnu agenciju specijalizovanu za opremanje nekretnina pre prodaje i od tada ne staje.

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 2)
Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 3)

O koliko ozbiljnoj industriji se radi govori činjenica da Interior Marketing Group danas ima sopstveni magacin ispunjen nameštajem i detaljima za kuću, koji su organizovani po stilovima uređenja enterijera. Pored toga tu je sektor full time zaposlenih majstora koji su u najkraćem mogućem roku spremni da presvuku nameštaj, promene mu boju, ili već izvedu neophodne prepravke kako bi se ti komadi savršeno uklopili uz nekretinu na kojoj rade. Takođe, tu je i art divizija koja na nedeljnoj bazi osmišljava velika dela koja su umnogome zaslužna za brzo pronalaženje vlasnika ovim skupocenim nekretninama. Tim ukupno broji preko 100 zaposlenih koji mogu da za manje od dve nedelje sve prevrnu naglavačke i stvore enterijer kao iz časopisa.

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 4)

Iako je na početku praznila svoje kreditne kartice i snalazila se kupujući po Targetu, za nju i njen biznis takvi dani su daleko. Sada ima listu klijenata među kojima su neka od najpoznatijih imena današnjice, primera radi Chrissy Teigen i John Legend su kupili i kuću koju je opremila, ali i baš sve što je Cheryl u nju unela. Kim Kardashian ju je angažovala za redizajn Airbnb apartmana u Njujorku u kom je odsela sa porodicom. Ipak, stanovi poznatih ličnosti nisu najveći poslovi kojima se IMG bavi, najveći deo njihovih aktivnosti usmeren je direktno na saradnju sa investitorima za koje opremaju „primer stanove“ u novim zgradama i na taj način nude opipljivu inspiraciju kupcima da u njima lako zamisle svoju budućnost.

Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 5)
Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 6)
Ideja za posao: Cheryl Eisen sređuje skupe nekretnine pre prodaje, otkrijte njene trikove (фото 7)

A čime se Cheryl vodi pri osmišljavanju svakog novog projekta? Pre svega sagleda sve mane i prednosti prostora i trudi se da ono loše prikrije, a da pažnju usmeri na najbolje delove. Koristi puno tekstila kako bi stvorila instant utisak doma za sve one koji tu kroče. Umetnost je na njenoj listi pod obavezno, umetničko delo koje pleni pažnju je ono što od prosečnog stana može da napravi prefinjen prostor. Cheryl veruje u moć dekoracije i na kraju svakog „stejdžovanja“ ponovo obiđe svaki stan kako bi dodala završne detalje, kao što su pokrivači, jastučići, ukrasi... Uostalom, pogledajte ovu alhemičarku na delu na videu ispod.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor