Pretraga

Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno!

Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno!

Tekst: BURO.

Da li i vi nekada priželjkujete da u vašem gradu postoji neko mesto koje priziva optimizam i gde se na kratko možemo sakriti i uživati sami sa sobom i svojim mislima. Ako bismo baš bili smeli u tom zamišljanju moguće da bi u glavi dobili slike nalik na novi kafe Banacado koji je otvoren u Stokholmu. Radi se o lokalu koji nudi omiljeni koncept doručka tokom čitavog dana. I izgleda...pa izgleda sunčano i veselo!

Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno! (фото 1)
Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno! (фото 2)

Kombinacija pastelnih tonova žute i roze podseća na klasični kubanski dizajn, sa Wes Anderson obrtom. Enterijer je delo dizajn studija ASKA koji su te nežne nijanse iskoristili kako bi naglasili već postojeće oblike i forme u prostoru. Kako bi dodali egzotičnu notu kombinovali su tropske biljke i šahovski pod bele i žute boje, pa krajnji rezultat neodoljivo podseća na neki od retro kafea širom Havane.

Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno! (фото 3)
Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno! (фото 4)
Kako izgleda kombinacije uticaja Havane i Wesa Andersona i to u Stokholmu? Genijalno! (фото 5)

Vintage stolice, polaroid snimci i starinska tabla sa cenama neodoljivo asociraju na neki od Wes Anderson filmova. Iako je ovo mesto smešteno u često tmurnom Stokholmu paleta boja stvara topao, sunčan osećaj kod svakog gosta. Plus, jelovnik je iz kategorije – utešno. Tu gosti mogu poručiti zdrav doručak u bilo koje doba dana, uključujući smoothie činije i ovsene pahuljice koje su se celu noć natapale.

ASKA je dizajn studio koji je poznat po kombinovanju umetnosti i dizajna pa ni ovaj prostor nije izuzetak. Prugaste ručno rađenje lampe su dizajnirane posebno za ovaj projekat, a za njih je odgovorna dizajnerka stakla Ulla Gustafson. Lampe zapravo izgledaju kao bombone i svemu daju razigraniji karakter. A na zidovima su uramljeni impresionistički motivi slikara Carla Palméa koji zaokružuju bajkovitu atmosferu ovog mesta. Ako vas put nanese u Stokholm nemojte propustiti!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor