Pretraga

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće

Tekst: BURO.

Priznajemo, sa hibridnim načinom rada u poslednje dve godine smo se malo razmazili. Bili smo naviknuti na rad iz kancelarije, potom smo se lako prebacili na celodnevni boravak u pidžami, messy bun i čekiranje to do listi iz kreveta. Kada smo se zasitili svoja četiri zida, zaželeli smo se sređivanja i galopiranja do kancelarije u koju smo sve češće počeli da dodajemo detalje za kao kod kuće osećaj. Coworking prostori su u međuvremenu postali naše omiljeno srednje rešenje a u saved folder redovno pakujemo nove inspirativne prostore. Predstavljamo vam najnoviji.

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 1)

 

Možda će zvučati čudno, ali ovaj razigrani prostor se nalazi usred administrativnog Brisela. Dvanaest umetnika i arhitekata se pobrinulo da Silversquare Central zaliči na galerijski prostor. Među njima su sledeća imena - A JDVIV icw Onbetaalbaar, Christophe Hefti, doorzon interior architecten, FELT Architecture & Design, jo taillieu architecten, Maxime PranantoMOS, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, PiovenefabiRichard Venlet icw Leander Venlet, Stephane Barbier Bouvetand Green Studio.

 

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 2)
Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 3)
Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 4)

 

Ova zgrada je nekada bila sedište Shell kompanije, a danas je moderan coworking prostor. Cilj ovog projekta je bio da se svaki komad je dizajnira i razvija tako da se prilagodi kontekstu prostora za rad. Mada rad u ovakvom okruženju slobodno možemo percipirati i kao kreativno napajanje i uživanje u pastelnim nijansama i inspirativnim dizajnerskim rešenjima.

 

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 5)

 

Jasno je da su coworking prostori odavno prestali da budu isključivo pametan način maksimalizacije kancelarijskog prostora, oni su agensi promena i odgovor na potrebe društva koje se konstantno menja i ide napred. Dopada nam se pravac u kom se krećemo. Makar kada je dizajn enterijera u pitanju.

 

Kancelarija koja liči na galeriju? Ovaj coworking prostor u Briselu dokazuje da je moguće (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor