Pretraga

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha

Tekst: BURO.

Pri kraju ove decenije došli smo do trenutka kada coworking prostori izgledaju mnogo bolje od enterijera čak i samih kompanija koje dosta polažu na dizajn. Bez sumnje, frilenseri i male start-up kompanije su oni koji predvode promene, a oni kažu da je radno okruženje jedan od najbitnijih elemenata za sreću i produktivnost zaposlenih, i ne možemo a da se ne složimo. Ovu tvrdnju dokazuje i novi prostor kompanije The Office Group iz Velike Britanije. Dizajn studio iz Stokholma Note Design Studio odgovoran je za enterijer nove kancelarije Summit House u Londonu.

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 1)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 2)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 3)

Ovo je prvi tako veliki projekat biroa u engleskoj prestonici, a rezultat je očaravajuć! Summit House je smešten u zgradi koja je sagrađena 1925. godine, a kratka šetnja je deli od Britanskog muzeja. Sama zgrada je upečatljiva, fasada je ukrašena art deko elementima, dok se kancelarije prostiru na četiri sprata ukupne površine preko 4.000 kvadratnih metara. The Office Group je postala prepoznatljiva kao kompanija koja se zalaže za fleksibilnost i otvorene opcije korišćenja prostora po želji, pa su i ovde članovima ponudili različite zone uključujući ozelenjenu terasu na krovu, lounge deo, privatne kancelarije, konferens sale i prostore za održavanje događaja.

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 4)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 5)

Note studio se odlučio da dizajn enterijera bazira na Swedish Grace pokretu, koji je bio aktuelan dvadesetih godina XX veka, radi se o švedskom neoklasicizmu u arhitekturi. Odatle su crpeli i inspiraciju za izbor palete boja koje se vrte oko toplih belih nijansi i boje karamele, uz bordo i tamnozelene detalje koje dodatno naglašava prirodno svetlo koje dopire kroz velike prozore. Materijali poput hrastovine kombinovani su sa nerđajućim čelikom, kamenom, staklom i terrazzo pločicama. A zatim su dodali moderan nameštaj poznatnih dizajnera kao što su Lee Broom, Konstantin Grčić, Chris Martin, Philippe Malouin i Andreas Engesvik.

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 6)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 7)

Kako bi predupredli burn out sindrom od koga sve više zaposlenih pati, u okviru ovog prostora postoji Recharge Room. I ne, ne radi se o prostoriji u kojoj možete dopuniti svoje uređaje, već je uloga ove sobe da zaposleni naprave pauzu i napune sopstvene baterije. Recharge Room je prostorija minimalističkog dizajna ispunjena nežnim bež nijansama i udobnim, mekanim nameštajem, dok je na sredini prostorije svetlosna instalacija koja ispunjava prostor umirujućim svetlom za koje je dokazano da utiče i na psihičko i na fizičko zdravlje organizma.

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 8)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 9)

Sveden dizajn i boje koje opuštaju, bez sumnje - ovo je kancelarija budućnosti!

Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 10)
Summit House u Londonu je coworking prostor koji nas je ostavio bez daha (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor