Pretraga

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje

Tekst: BURO.

Kreatorka Milica Opačić ne prestaje da iznenađuje, iako je postala prepoznatljiva po elegantnim i seksi kreacijama za koje se prilika prosto mora izmisliti, pre par godina lansirala je posbnu liniju kupaćih kostima koja naišla je na sjajan odziv, a Milica ne posustaje sa kreativnim eksperimentima. Ove sezone izbacila je svoju prvu kolekciju nameštaja u okviru novog brenda MO FURNITURE.

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 1)
Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 2)

Prva kolekcija nosi naziv „Lobsidienne“, odnosno opsidijan. To je crni vulkanski poludragi kamen koji je jedinstven po tome što je staklast i zapravo se radi o vulkanskoj lavi koja se toliko brzo ohladila da nije stigla da se kristalizuje. Veruje se da opsidijan čuva od negativne energije, pročišćava misli osobe kojoj pripada i pomaže joj da primi obnovljenu energiju satkanu od pozitivnih vibracija koje imaju pokretačku moć. Njegove vibracije deluju tako što otvaraju i proširiju granice shvatanja, poboljšavaju sposobnost čoveka da korača napred ka ostvarenju svojih ciljeva. Taj čudesni kamen je osnovna nit inspiracije za svih 7 komada nameštaja koji čine kolekciju. Svi oni su ručno izrađeni i to od „Sahara Noir“ mermera, tamnog stakla i metala.

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 3)
Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 4)
Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 5)

Kako je ovo nastavak dizajnerskog opusa Milice Opačić, očekivano radi se o komadima koji su vrlo elegantni, svedeni u izrazu, ali izuzetno upečatljivi. Crna dominira dodatno naglašavajući linije komada koje su inspirisane geometrijom. Kolekciju čine: staklena vitrina, moćan trpezarijski sto, manji i veći coffee table sto, žičana fotelja, ukrasna konzola i antique ogledalo. Svaki komad može biti dominantan u enterijeru, ali se sjajno slaže i sa ostatkom kolekcije, za sve one koji se odluče za jači efekat.

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 6)
Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 7)

Milica je ispratila svaki korak proizvodnje i zajedno sa iskusnim zanatlijama prošla je sve faze proizvodnje od varenja, preko spajanja, do farbanja. Kako bi klijentima pokazala ceo proces nastajanja deo kampanje je snimljen u radionici kako bi svi mogli da vide kako izgleda ručna lokalna proizvodnja i uvere se u lepotu stvaranja. Sve možete videti na Instagram profilu MO Furniture. Ono što je sjajno, budući da se radi o maloj seriji ručno rađenih komada, jeste da se svi oni mogu prilagoditi enterijeru bilo kroz promenu dimenzija, bilo kroz izbor različitog mermera, ili kvarca.

Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 8)
Kreatorka Milica Opačić lansirala je prvu kolekciju nameštaja - otkrivamo vam sve detalje (фото 9)

Celu kolekciju možete videti u radnji Galerija Designers District u shopping centru Galerija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor