Pretraga

Marka koju obožavamo: Octaevo

Marka koju obožavamo: Octaevo

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Octaevo

Octaevo je jedan od onih brendova u koji se zaljubljujete na prvi pogled! Inspirisan je mediteranskim nasleđem u jednom neobičnom, modernom remiksu. Radi se o papirnoj galanteriji koja je mnogo više od kolekcije predmeta za kancelariju i dom.
Marcel Baer, diplomac londonskog Central Saint Martins koledža, osnovao je brend 2013. godine u Barseloni i odmah je bilo jasno da se sprema nešto drugačije i da bi trebalo da ih držimo na oku. I jesmo!Octaevo

Naziv Octaevo nastao je spajanjem dve grčke i latinske reči. "Octa" je u prevodu ruža geografskih smerova na kompasu. "Evo" potiče od latinske reči "Aevum" a označava onaj momenat između vremena i večnosti, tren u kome obitavaju sveci u raju. Odmah je jasno da mediteransko nasleđe u ovom slučaju nije samo inspiracija zbog lagodnog načina života, već je uzeto i kao referenca na filozofiju, istoriju i kulturu tog dinamičnog predela. Iako to teritorijalno nije velik prostor, Mediteran u sebi spaja ideje grčkih filozofa, šarene bazare u Maroku, Felinijeve filmove i čarobnu francusku rivijeru... Baer je to uspeo da uklopi u jedninstvenu liniju u kojoj boje i motivi jasno komuniciraju njegovu kompleksnu ideju. Octaevo

Marcel i njegov dizajnerski tim konstantno prate trendove, tako da su istog trenutka spremni da reaguju, odu korak napred i tržištu ponude nešto novo i originalno. Jedna od njihovih najuspešnijih inovacija jesu papirne vaze.
Ideja je nastala tokom brejnstorminga kako plastičnim flašama dodati novu ulogu i reciklirati ih kroz ponovnu upotrebu. Tako su nastale vaze koje su izrađene od vodootpornog papira, koji se ručno zašiva, i na kraju se dodaje pečat u vidu kruga od zlatne folije. Jednostavno papirno "odelo" prebacite preko plastične boce, ili staklenog vrča i dodate cveće. Postoje u dve veličine, a uz manju kao paket stižu i koverta i čestitka, tako da predstavljaju idealan poklon.

Octaevo
Prošlog leta Ocatevo je otišao i korak dalje, u saradnji sa kapetanom Kenneth Perdigonom vlasnikom jedrenjaka Narnian, izradili su jedro ukrašeno sa jednim od najpopularnijih Ocatevo motiva - antičkim bogom Janusom.
Naravno, tu je i regularna linija koja je lako uklopljiva u svaki prostor, kao što su malene keramičke tacne ukrašene zlatnom bojom, koje su lansirali krajem prošle godine, a koje su specifične po motivima bogova kao što su Apolon i Janus, kao i po tradicionalnom simbolu sreće Nazar za koji se veruje da brani od loših duhova...

Octaevo

Radi se o onoj vrsti predmeta koje ćete poželeti da dugo čuvate, čak i njihove edicija kutija za šibice je toliko ljupka, da će vas pretvoriti u hordera koji ne želi da se reši prazne kutije. I nemojte! Navijamo za ponovnu upotrebu i dugo uživanje u ovim prelepim kreacijama.
Sve proizvode možete naručiti online, a ako ovog leta budete u blizini Rovinja, Ocataevo možete pazariti i u ganc novom concept shopu smeštenom na renoviranom delu marine.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor