Pretraga

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn

Tekst: BURO.

Iako je limitirana kreativnost boljka sa kojom se većina nas susrela u ovom periodu, uprkos pandemiji i epidemiji neizvesnosti svet nastavlja da se vrti u pravom smeru, a kreativci su zbili redove i pokušavaju da ponude nešto novo i ove sezone. U ovom deljenju vam donosimo nove kolekcije za kuću, a posebno smo se osvrnuli na one gde su modni dizajneri dali svoje viđenje dekoracije i nameštaja. Neočekivano i zabavno su dva prideva koji nam odmah padaju na pamet, ali presudite sami.

Gina Tricot Home

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 1)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 2)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 3)

Gina Tricot je švedski modni brend osnovan još 1997. godine, a danas se prodaju u 180 prodavnica u pet evropskih zemalja, kao i online. Novi korak koji su ove sezone preduzeli u nameri da odgovore na zahteve svojih kupaca jeste kolekcija detalja za kuću. Od prošlog meseca postoji linija Gina Home koja je dostupna u odabranim radnjama i na sajtu. Kako bi ponudili širi koncept, pored sopstvenog dizajna (kao što su pokrivači i posteljina) nude i odabrane predmete drugih brendova (atraktivne vaze modernog dizajna) i coffee table knjige. Noseća lica kampanje za novu lifestyle kolekciju su Fanny Ekstrand i Linn Eklund - kreativni duo koji stoji iza online magazina Hobnob Journal.

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 4)

Faye Toogood x Hem

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 5)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 6)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 7)

Toogood je dizajn studio koji je 2008. godine u Lodonu osnovala Faye Toogood. Ona je diplomirala istoriju umetnosti na univerzitetu u Bristolu i dugo godina je radila kao urednica magazina The World of Interiors. Njeno polje delovanja obuhvata dizajn enterijera, industrijski dizajn i modu. Ona odbija da bude definisana kroz samo jednu od tih disciplina i sebe opisuje kao autsajderku čiji rad se ne može staviti u određenu kategoriju. Sada je za kompaniju Hem dizajnirala "Puffy Seating" kolekciju koja nas tera da ponovo razmislimo o nameštaju sa ramom od čelika. Prvi komad koji su predstavili je "Puffy" fotelja koja kombinuje prepoznatljive linije moderinstičkog nameštaja sa idejom totalnog komfora i opuštanja. Ideja je bila da se već na prvi pogled u svima probudi asocijacija na uživanje i da prosto požele da “uskoče” u ovu fotelju. Misija uspela!

Shrimps x Habitat

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 8)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 9)
Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 10)

Posle prve zajedničke kolekcije koja se rasprodala u rekordnom roku, brendovi Shrimps i Habitat su ponovo udružili snage. U drugoj kolekciji su inspiraciju našli u sedamdesetim godinama i Palm Springsu. Paleta boja je vesela i budi optimizam, a tu je i velikoj meri prisutan pleteni ratan kakav je bio karakterističan za to doba. Očekivano, tu su ponovo očaravajući printovi, radi se o ručno crtanim paternima kakvi su prisutni u stilu kakav brend Shrimps neguje. U prvoj kolekciju tu je bio jastučić koji je dezen posudio od Doodle clutch torbice i ta tema je tu i u ovoj kolekciji ali su na print dodati još neki neobični likovi. Mirna zelena nijansa odabrana je kao pozadina kako bi postigli i utisak elegancije pored razigranosti koja je uočljiva na prvi pogled. Jedan od komada koji je privukao najviše pažnje jeste velika stona lampa sa keramičkim postoljem sa žuto-belim kvadratićima koji su bojeni ručno i velikim abažurom od ratana. Radi se o toliko otkačenom dizajnu, da zapravo možemo da ga zamislimo baš u svakom stilu enterijera kao zabavno osveženje.

Najbolje home kolekcije ove sezone - obožavaćete novi dizajn (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor