Pretraga

Navikli smo se na \"ugly shoes\" trend, da li ste spremni za \"ugly furniture?

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture?

Tekst: BURO.

Sećate se perioda od pre desetak godina? Vremena kada je Marc Jacobs još radio za brend Louis Vuitton, a manekenke u pastelno zelenim džemperima se vrtele na ringišpilu? I to sa najsavršenijim elegatnim salonkama na stopalima? Sve je izgledalo anđeoski, nežno, delikatno... Moda je bila jedna šećerna fantazija, a onda... Onda su malo po malo trendovi otišli dalje i ko je mogao da pomisli da će „ugly shoes“ koje su se pojavile netom potom postati mejnstrim, da nam ćemo prosto iz te sintagme izbaciti reč „ugly“ i nastaviti dalje kroz život u tim džombastim modelima?

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 1)

NON STOP SNAKE SOFA

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 2)

ELDA CHAIR

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 3)

ANFIBIO SOFA BED

Pa, ko je to pretpostavio sada je verovatno milioner. A u sličnom smeru krećemo se kada je u pitanju i dizajn enterijera. Od minimalističkih komada uklizali smo u eru maksimalizma koja se i sama grana u nekoliko pravaca. Jedan od njih vodi pravo u prošlost i ako ste navikli na fragilne komade nameštaja koji jedva zauzimaju nešto prostora ovaj povratak u sedamdesete isprva će vam delovati zaista ružno. Ali... Pošto malo proučite linije i forme, verovatno ćete se predomisliti.

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 4)

UP CHAIR

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 5)

ELDA CHAIR

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 6)

UP CHAIR

Posle svedenih i elegantnih pedesetih i šezdesetih, nastupile su lude sedamdesete koje su i dizajn svet okrenule naglavačke. Izgleda da nam je ponovo potrebno toliko ljubavi i da sofe više nisu komad nameštaja na kom pristojno balansiramo dok sedimo već želimo one koje nas svojim gabaritima i udobnošću doslovno zagrle i šapnu da će sve biti okej. Nameštaj koji je vladao ovom dekadom je ogroman, najčešće nizak i pre liči na dnevni krevet nego na kauč.

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 7)

CAMALEONDA 

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 8)

TERRAZZA SOFA

Navikli smo se na "ugly shoes" trend, da li ste spremni za "ugly furniture? (фото 9)

TERRAZZA SOFA

Ovom trendu bi mogle da se zalepe i odrednice ekstravagantno ali i praktično, budući da većina komada spada u kategoriju modularno pa je vrlo lako iskombinovati baš onako kako vama i vašem prostoru odgovara. Većina modela se i dalje može nabaviti na mestima koja prodaju vintage ali neki od njih dostižu vrtoglave cene za korišćene predmete, pa tako model sofe „Non Stop Snake Sofa“ dostiže cenu i od 25.000 dolara. Zato je kompanija B&B Italia ove godine - kako bi obeležila pola veka postojanja - ponovo počela sa proizvodnjom kauča „Camaleonda“ koju je dizajnirao italijanski arhitekta Mario Bellini. Izgled i dimenzije su ostali verni originalu, a ono što je poboljšano jeste punjenje, a ovog puta korišćeni su i reciklirani materijali u izradi. Upravo ovu sofu u svojoj dnevnoj sobi ima i Elsa Hosk za čijim enterijerom stana je poludeo ceo internet! Ako želite glomazan, udoban nameštaj koji poziva na celodnevno leškarenje u stilu Hugh Hefnera, ne časite časa i među prvima uskočite na ovaj trendi voz. Ako je sudeći po razvitku „ugly“ trenda u modi, tek ćemo viđati ovakve komade.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor