Pretraga

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju

Tekst: BURO.

Zaljubljeni smo u dizajn bravure dokazanih veličina kao što su India Mahdavi i Pierre Yovanovitch, ali pratimo i one manje, novije biroe koji iz godine u godinu kroz raznovrsne projekte dokazuju da se radi o velikim talentima za čija imena će se tek čuti. Zato smo za danas napravili selekciju nama zanimljivih manje poznatih enterijerista koji su već izgradili sopstveni stil i koje držimo na svom radaru.

Bryan O’Sullivan

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 1)

BOS studio, kako je ime kompanije, je za nekoliko godina porastao u tim od 18 arhitekata, dizajnera i industrijskih dizajnera u Lodonu. Bryan O’Sullivan je pre otvaranja sopstvenog studija talenat brusio u poznatim biroima kao što su David Collins i Martin Brudnizki u Londonu i Annabelle Selldorf u Njujorku. Stil koji neguje je vanvremenski, klasičan ali uvek sa dozom glamura. Prefinjeno i raskošno su još dve odrednice kojima bi Bryanov potpis mogao da se opiše. Ako volite beskompromisno elegantne prostore obavezno ga stavite i na svoj radar.

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 2)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 3)

Campbell–Rey

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 4)

Duncan Campbell i Charlotte Rey su se upoznali 2007. godine dok su radili za magazin Acne Paper brenda Acne Studio. Uprkos tome što je Duncan studirao pravo, a Charlotte modnu istoriju i teoriju ovaj kreativni duo osnovao je sopstvenu dizajn kompaniju 2014. godine. Danas se, pored dizajna enterijera, bave brendingom i stilizovanjem hotela, izradom manjih komada nameštaja, a pre tri godine osmislili su čak i izgled trofeja za fondaciju Eltona Johna AIDS Fondation. Pored toga, radili su i sa brendom Zara Home za koji su vodili kampanju koja je slikana u vili Borsani. Njihov stil je preteran, razigran, staromodan na dobar način i zapravo je sve što je sada u središtu aktuelnih trendova, tako da najbolje od Campbell-Ray dvojca tek očekujemo!

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 5)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 6)

Noz Nozawa

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 7)

Noz Nozawa je pokrenula svoju dizajn kompaniju 2014. godine u San Francisku pošto je shvatila da karijera marketing menadžera ipak nije za nju. Noz veruje da je život mnogo lepši i lakši kada prihvatimo da ne postoji savršenost. I baš se sa tim poigrava kroz svoj rad, ona obavezno namerno narušava simetriju u prostoru i uvek doda neki neočekivani detalj. Takođe, ono po čemu je postala prepoznatljiva jeste inspiracija dizajn tradicijama iz celog sveta. Japan i Afrika su mesta gde pronalazi zanimljive objekte i artefakte za svoje eklektično uređene enterijere.

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 8)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 9)

Matthew Monroe Bees

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 10)

Matthew je imao ambiciju da se preseli iz rodne Alabame, studira prava i zaposli se u javnoj upravi. Umesto toga, završio je u Čarlstonu gde je držao antikvarnicu, dok se napokon nije posvetio svetu enterijera i svojim otkačenim stilom brzo je osvojio publiku. Na događaju Kips Bay Designer Show House prošle godine prikazao je dizajn jedne sobe i svojim smelim odabirom nameštaja pokrenuo je čula svih posetilaca. On se odlučio da spoji antikvarne predmete sa modernom apstraktnom slikom koju je okačio na egzotičan oslikan paravan koji je prekrivao ceo zid. Kako on kaže, dosta njegovih klijenata se useljava u kuće svojih roditelja koji se povlače u unutrašnjost, tako da on uz postojeći nameštaj dodaje savremene predmete kako bi osvežio enterijer. Sve uz svašta, pa onda i još nešto je njegov recept u dizajnu. I neočekivano, sve to izgleda apsolutno fantastično!

New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 11)
New Kids on the Block: Ovo su dizajneri enterijera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor