Pretraga

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici

Tekst: BURO.

Odmereno, svedeno, savršeno: tri reči u koje staje nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija. Ova saradnja donosi nam nameštaj i kućne dodatke u prepoznatljivom sofisticiranom stilu belgijskog arhitekte, a inspirisana je njegovim domovima: dnevnom sobom iz 1980. i sada.

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 1)
Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 2)

Suptilni motivi definišu ove prostore, a dominiraju prirodni materijali uključujući drvo, kamen i lan i paleta neutralnih boja koji udišu meditativni ton okolini. Prvi u nizu kolaborativni komadi - deo tekuće kolekcije koja treba da se ažurira novim dizajnom dva puta godišnje - fokusiraju se na dnevnu sobu i uključuju sofe, fotelje, stolove, kao i rasvetu i keramiku. 

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 3)
Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 4)

Sofe i fotelje presvučene su neutralnim lanom ili bukle tekstilom, dok hrastovi stolovi imaju zdepast izraz. Moderne taburee prate bočni stolovi od jasena, a svaki komad zadržava karakterističan Vincentov pečat.

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 5)
Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 6)

Kolaboracija je nastala iz veze između dizajnera i Marte Ortege, predsednice Zarine matične kompanije Inditex. Poseta domu arhitekte u Antverpenu inspirisala je Martu da mu predloži da kreira kolekciju za Zara Home i oplemeni ponudu brenda svojom unikatnom vizijom.

Nova Zara Home x Vincent Van Duysen kolekcija je lekcija o modernoj klasici (фото 7)

Počevši od 30. juna kolekcija će se prodavati širom sveta, na njegovom i Zara Home sajtu. Već imamo na umu nekoliko komada koje ćemo dodati u korpu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor