Pretraga

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom

Tekst: Jelena Karakaš

Ukoliko ste osetili nalet energije i inspiraciju da počnete da sređujete svoj život, ne čekajte da taj talas prođe nego ga zgrabite, ukrotite i stvarno učinite nešto dobro za sebe. Posle svih ovih meseci čudnog plutanja u neizvesnosti, svima će nam dobro doći da se zabavimo projektima i izazovima, a za početak vam predlažemo nešto vrlo lagano. Osvežavanje enterijera (nadamo se da ste već usvojili navike koje će vaš dom učiniti urednijim) je stavka koja je laka i zabavna, a može da vam donese mnogo radosti. Kao dodatan plus u toj jednačini predlažemo da ovog puta posegnete za detaljima domaćih proizvođača pošto se radi o ručno rađenim predmetima koji se prave u malim serijama. Autentično i posebno su ključne reči. Mi vam predlažemo neke od naših favorita kada je dekoracija u pitanju.

Twiga Pattern Bazaar

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom (фото 1)

Twiga Pattern Bazar je brend aksesoara za kuću koji je Lucija Adamović osnovala 2014. godine. Njena incijalna ideja bila je da ponudi paterne velikim kompanijama koje se bave proizvodnjom detalja, ali posle mnoštva upita za Photoshop makete na kojima je prikazivala dezene shvatila je da postoji prostor i da se sama upusti u produkciju. Napravila je home & living program za sve one koji prema kućnim i modnim aksesoarima osećaju ljubav i strast. Danas ona nudi proizvode kao što su jastuci, tapete, posteri, ilustracije na platnu, tekstilne korpe... Kao što sam naziv kaže u osnovi svega su razigrani paterni koji lutaju između geomatrijskih i apstraktnih u bojama koje se uklapaju uz aktuelne trendove. Lucija nudi i uslugu osmišljavanja „Twiga galerije“ gde kupcima u odnosu na njihov prostor kreira kombinaciju slika i postera i/ili jastuka.

PiX

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom (фото 2)

Jelena Stojković je po zanimanju arhitekta i bavi se projektnim menadžmentom, a potrebu za kreativnim momentom u svom životu rešila je tako što je pokrenula mali brend jastuka PiX koji lagano raste. Radi se o jastucima za koje sama Jelena osmišljava dezene koji su direktno inspirisani minimalizmom i geometrijom. Forma je jednostavna, a elementi su uvek u ravnoteži i zahvaljujući tome lako mogu da postanu deo različitih eneterijera. Kompozicije na jastučićima nastaju kombinovanjem formi, linija, boja i tekstura uz poštovanje načela proporcije i matematičkih principa. I kada su u pitanju materijali Jelena ne luta previše, oni su isključivo prirodni, radi se najšeće o kombinaciji vune i pamuka. Još uvek možete da stignete da uhvatite neki iz letnje kolekcije koju odlikuju peščani tonovi.

Kiara de.zen

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom (фото 3)

Jasna Radoja stoji iza marke Kiara de.zen i brzo po pokretanju njen potpis je postao prepoznatljiv. Radi se o ručno rađenom pletenom dekoru. Na početku su njeni pufovi bili ono što je osvojilo kupce, pufovi se izrađuju od tri vrste materijala, a to su reciklirani pamuk, spun poliester (ekološki ispreden tako da dodirom podseća na pamuk) i pamuk. Ovog leta na plaži Dolcinium u Crnoj Gori osvanuli su predivni pleteni lejziji sa Kiara de.zen potpisom, kao i veliki suncobrani koje bismo svi želeli u svom dvorištu (čak iako ga nemamo). Ukoliko ste ljubitelj boho stila, nesputanog duha i kreacija koje nas povezuju sa prirodom i tradicionalnim tehnikama, ovo je mesto na kom ćete definitivno pronaći nešto za svoju dušu.

Akus

Otkrivamo vam male domaće brendove gde ćete pronaći savršene detalje za dom (фото 4)

Ukoliko ste stalni kupac u koncept radnji Jevremova 25 sigurno ste se već sreli sa Akus asortimanom. Radi se o mladom brendu koji je fokusiran na proizvodnju jastuka i ukrasa za dom. Pre svega tu su okrugli jastuci od pliša za sve one koji vole sede na podu, a mogu se koristiti i kao krevetac za kućne ljubimce. Takođe, u ponudi je i linija velikih jastuka od lana u nežnim nijasama, dok je punjenje od prirodnog perja. Ono što je sjajno u ovom slučaju jeste da nude opciju dogovora oko dimenzija i boja, pa možete dobiti baš ono što je vašem prostoru potrebno.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor