Pretraga

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Da li sam opsednuta hotelima i često se na nekoliko dana check-inujem čak i u sopstvenom gradu? Da i da! Moj stan je moje malo utvrđenje, mesto gde žive sve moje omiljene stvari i gde je nekako sve u redu, ali povremeno mi je potrebna drugačija perspektiva koju samo putovanja mogu da donesu. I šta kad nemamo dovoljno vremena da istražimo nove puteve i isključimo se iz redovnog reda vožnje? Pa logično, hoteli! Za kafu, kolač, večeru, za prespavati pa doručkovati, za plivati pa piti kapućino, sve formule dolaze u obzir. I naravno da me svako sledeće otvaranje oduševi i naravno da ću doći prva, dok se farba još suši ja ću već listati jelovnik. Pa naravno, da sam ušetala u novi hotel Indigo u centru Beograda čim su se otvorili za javnost.

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 1)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 2)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 3)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 4)

Radi se o hotelu iz dobro poznatog IHG lanca, a brend Indigo je pozicioniran kao hotel za mlade radoznale ljude koji vole zabavan dizajn, prijateljsku uslugu i upliv lokalnih uticaja. Upravo je takav i beogradski hotel. Prvo sa čim ćete se susresti jeste prolaz koji se pretvara u široki atrijum u kom dominiraju murali za koje je bio zadužen ulični umetnik Artez. Recepcija se nalazi na spratu i do nje se stiže staklenim panoramskim liftom.

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 5)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 6)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 7)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 8)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 9)

Odmah do recepcije smešten je restoran koji pleni visokim plafonima o velikim prozorima kroz koje dopire sunce. Duguljasti prostor podeljen je na nekoliko zona, od lounge dela koji praktično pripada lobiju, preko terrazzo stočića okruženih stolicama od španske trske i šanka zgodnog za isprobavanje koktela, stiže se do dela za ručavanje i naposletku do dela koji može biti odvojen zavesom i gde dominiraju kraljevskoplava i bordo boja.

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 10)
Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu (фото 11)

Dizajn igre su sa Pinterest menija, a velika pažnja posvećena je detaljima i oni su mahom inspirisani lokalnim nasleđem i tradicijom. Tu su printovi domaćih autora, kao i reprinti naslovnica starih knjiga i interesantni ispisi. I sama kuhinja se vrti oko domaćih jela, od pohovanih tikvica, preko sarmica u zelju, sve do ozbiljnih gurmanskih zalogaja. Ono zbog čega jedva čekam leto (kao da mi je uopšte potreban razlog) jeste ogromna rooftop bašta koja će svoj pun potencijal pokazati tek sa prvim toplim danima. Jer se radi o širokom prostoru ušuškanom između zgrada, već na prvi pogled je jasno da će na ovom mestu biti gomila žurki i još više after work partija koji su se pretvorili u noći bez kraja. Možda sam pronašla moju novu kancelariju za poneti u srcu grada.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor