Pretraga

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova

...a to nas ne čudi budući da pripada jednoj od najpoznatnijih lifestyle blogerki

Tekst: BURO.

Justina Blakeney i njen stil mogu da vam budu po volji, ili ne, ali jedno je sigurno ova blogerka, autorka i dizajnerka ima specifičan talenat da sve začini i učini mnogo zabavnijim i privlačnijim nego što jeste. Upravo je to iskoristila kako bi uredila garažu koju nije koristila, radi se o malenoj spoljašnjoj prostoriji koju je dobila kada je pazarila kuću u stilu bungalova iz 1926. godine. I odmah se bacila na renoviranje.

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 1)

Dodala je posebno dizajnirane drvene police. Ofarbala je zidove u krem nijansu. Na pod je postavila čupavi plavi tepih i kao kontratežu tome i jarko narandžasti kauč. I nije se zaustavila samo na kozmetičkim popravkama, na jednom zidu izbila je prozore kako bi imala dotok prirodnog svetla, a ispod prozora je napravila dugačak ormarić koji ima i funkciju kućnog bara.

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 2)
Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 3)

Garaža ima samo 27 kvadrata, ali Justina je uspela da od nje napravi multifunkcionalnu prostoriju. Ona tu vežba, njena ćerka slika, a njen muž tu drži svoju kolekciju ploča. Čak je uspela da organizuje nekoliko manjih žurki, u svojoj „Casiti“ kako tepa ovom neobičnom prostoru. Trenutno, to je i njena kućna kancelarija, gde je tokom pandemije uspela da završi poslednju knjigu „Jungalow: Decorate Wild“, koja je u prodaji od početka aprila.

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 4)

Justina ne voli jednostavnost i svedenost, kod nje je sve šareno, vibrantno i raskošno zbog toga ni garaža nije izuzetak kad su detalji u pitanju. Police je ispunila vintage keramikom i dekorativnim predmetima koje je sakupljala na svojim mnogobrojnim putovanjima, na primer tu je terakota činija koju je kupila na buvljaku, ali i reprodukcija Brancusijevog dela „The Kiss“ koji je kupila u Guggenheim muzejskoj radnji. Na zidu iza bara su modro plave pločice sa ilustracijom ptice u letu.

Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 5)
Ova garaža je sređena bolje od mnogih stanova (фото 6)

Jedan mali deo iskoristila je i kao vešernicu, iza predivnih francuskih vrata plave boje nalaze se veš mašina i mašina za sušenje veša, kao i lavabo sa česmom, koji je naravno u Justininoj verziji retro oblika i narandžaste boje. Tapete sa tropskim uzorkom koji kombinuje leoparde i palme je iz njene kolekcije i fantastično se uklapa u ostatak ove otkačene kućice. Sve odiše radošću i oseća se ljubav prema životu koju Justina pokušava da probudi i kod svojih čitaoca. Inspirišite se njenim odvažnim dizajn rešenjima i pokušajte da slično primenite i u sopstvenom prostoru. Bolje raspoloženje je zagarantovano.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor