Pretraga

Justina Blakeney kreirala je prvu kolekciju tapeta

Justina Blakeney kreirala je prvu kolekciju tapeta

Tekst: BURO.

Foto: Justina Blakeney

Možda vam deluje da smo pomalo opsednuti tapetama... Ali to je zato jer zaista jesmo! Ulazimo u novu anti-minimalizam fazu, koja podrazumeva da zaboravimo na čisto bele zidove i da prostore obučemo u najluđe i najkomplikovanije printove koje možete da zamislite.
Znamo da zvuči zastrašujuće, ali ako se prepustite i "ubodete" pravu kombinaciju printova, rezultat može biti genijalan.Justina tapete

Jedna od online kraljica preterivanja u prostoru Justina Blakeney lansirala je svoju prvu samostalnu kolekciju tapeta koja se sastoji od šest upadljivih boho dezena.
Njen stil u uređivanju enterijera je (blago rečeno) razigran, Justine duboko veruje da dodavanje boja i tekstura daju život svakom prostoru, a da najlakši način da se to postigne jeste "oblačenje" zidova u tapete.

Justina tapete
Svaki od paterna nastao je kao spontana skica u njenoj sveščici, pa je zatim razrađivala ponavljanje tih motiva. Kolekcija je inspirisana prirodom i uz ove tapete čak i mali neugledan prostor može postati raskošna džungla. Pored motiva biljaka i drveća, tu je i jedan dezen sa tigrovima, za koji agencije koje se bave predviđanjem trendova takođe tvrde da će postati veći trend kada je dizajn u pitanju.
Videli smo ih u Gucci režiji od stočića do prekrivača, zatim se (neočekivano!) uzdigao trend tepiha u obliku tigra, a brend Cold Picnic je čak posvetio čitavu kolekciju tepiha baš tim velikim mačkama.Justina tapete

Ako ste za nešto smirenije tu je ostatak kolekcije, pa tako je jedan dezen baziran na listu eukaliptusa, dok je noseća uloga na drugom data listovima palme. Ako se pitate šta ako vam tako neobični dezeni dosade, rešenje je jednostavno, u pitanju je posebna vrsta tapeta koja se lako skida, tako da su dobro rešenje čak i za iznajmljene stanove.
Ako ste fan eklektičnog boho stila, ovo je kolekcija za vas!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor