Pretraga

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen

Tekst: BURO.

Kancelarije definitivno izgledaju bolje nego ikada, recimo to ovako, prostor za rad postaje toliko privlačan da će vam tu biti lepše nego kod kuće. Možda teško zamislivi koncept, ali na nekim mestima je već realnost. I lestvica kada je u pitanju uređenje kancelarija se podiže iz dana u dan. Poslednji projekat koji nas je oborio s nogu jeste sedište kreativne agencije Al Dente u Parizu. Dizajner Hadrien Breitnbach je osmislio prostor koji čak ima i unutrašnji bazen, a sve je inspirisano Mediteranom, uz korišćenje komada nameštaja sa potpisima kao što su Pierre Paulin, Charles i Ray Eames i Gino Sarfatti.

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 1)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 2)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 3)

Enterijer je inspirisan old school filmovima, a tu su i reference na istoriju modernog dizajna kao i savremeni elementi. Osnivač agencije Al Dente Patrizio Miceli je odlučio da zgradu smeštenu u ulici rue des Petits Hôtels transformiše u multifunkcionalan prostor po meri svog tima i klijenta. Agenciju je osnovao 2004. godine i od tada vodi biznis između Pariza i Rima, a među njihove klijente ubrajaju se imena kao što su Chanel, Fendi, Boucheron i Serge Lutens.

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 4)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 5)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 6)

Budući da se u polje njihove ekspertize spajdaju art direkcija, digitalni marketing i advertajzing tu su i dva foto studija, ali i lounge, unutrašnje dvorište i naravno kancelarije. Sve pre podseća na art stan nego na poslovni prostor jer je kuhinji i dnevnom boravku povećeno jednako pažnje kao i zonama gde rade zaposleni.

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 7)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 8)

Kada proučite enterijer videćete mnogo dizajn komada koji su obeležili dekade između šezdesetih i osamdesetih. U kancelarijama su su Eames „EA117“ stolice, dok su uz bazen poređane „Pollock“ stolice presvučene u trava zelenu boju. Pierre Paulin sofe nalaze se uz kamin u dnevnom boravku, a u natkrivenom dvorišnom delu nalazi se vintage italijanska sofa i niski stočić od ogledala. U Micelijevoj kancelariju nalazi se polica za knjige sa ogledalom i custom made mermerni sto, a sve je u kombinaciji plave, zelene i crvene boje. Za dvorišni deo i i zimsku baštu bila je zadužena pejzažna arhitektkinja Julia Chaigneau koja je inspirisana Italijom kao mestom gde je agencija Al Dente nastala prostor ispunila drvećem voća, jasminom, bosiljkom, ruzmarinom, peršunom i nanom u saksijama.

Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 9)
Ova kancelarija izgleda nemoguće dobro! Da, tu je i zatvoreni bazen (фото 10)

Kako kažu želeli su da stvore prostor koji je manje kancelarija, a više prostor za život, uz pristup koji je ličan i jednistven. U toj misiji su aposlutno uspeli! Ovako neobičan i fantastičan prostor garantuje da će tu svi kreativni dijalozi dobiti najbolje rešenje, a sigurni smo da tu ideja na dnevnom nivou ne manjka. Savršeno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor