Pretraga

Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju

Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju

Tekst: BURO.

Već smo vam pisali o muzeju Fotografiska i predivnom restoranu Verōnika koji se nalazi u okviru njega, a ponovo smo ostali bez teksta kad smo otkrili bar Chapel koji je najnoviji dodatak muzeju. Ovo mesto su kreirali u saradnji sa kompanijom NeueHouse koja je specijalizovana za co-working prostore i privatne klubove. Zbog toga Chapel bar funkcioniše kao members-only bar i na potpuno nov način kombinuje speakeasy vajb sa atmosferom spokoja, što je svima potrebno posle karatina i u toku pandemije. Bar se naslanja na Fotografiska muzej, a isti dizajn duo Roman and Williams koji je ukrasio muzej i ovde je briljirao kada je reč o enterijeru.

Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 1)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 2)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 3)

Sama građevina je nastala još tokom 1860, i to u gotičkom stilu i za nju je bio odgovoran arhitekta James Renwick Jr, koji je dizajnirao i katedralu St. Patrick. Zgrada je zapravo služila kao crkva samo nekoliko godina pre nego što je pretvorena u škou sa devojčice. Za poslednje renoviranje bio je zadužen biro CetraRuddy i oni su transformisali nekadašnju kapelu u mesto koje pleni svojom intimnom atmosferom. Kad je u pitanju enterijer Roman and Williams su se odlučili da obilato koriste tople, zemljane tonove uz nežne tekstilne teksture i slabo svetlo. Kao tačka na i, tu su plišani taburei, sofe i jastuci u bordo i zelenim tonovima. Savršeno su iskoristili neverovatnu visinu plafona tako što su u centar postavili raskošan kristalni luster koji se izdiže iznad šanka, odnosno iznad floralnih instalacija od suvog cveća koje je izradio studio Floratorium.

Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 4)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 5)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 6)

Na zidovima su dela britanskog umetnika i fotografa Milesa Aldridgea, među kojima se izdvajaju fotografije iz njegove serije „Immaculée“ u kojoj je istraživao prikaze katoličkih svetica u ekstazi što otkriva nekadašnju upotrebu građevine. Ista tema je praćena i kad se radi o ponudi, u šanku gosti mogu pronaći premium pića koja su povezana sa religijskim instituacijama i figurama. Na primer, tu je Chartreuse bijni liker koji kartuzijanski monasi prave još od 1737. godine. Takođe, Plymouth džin je nastao u manastiru u Plimutu i naravno tu je selekcija Dom Pérignon šampanjaca koje je kreirao francuski monah Dom Pierre Pérignon 1967. godine.

Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 7)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 8)
Ovaj bar je smešten u nekadašnjoj kapeli i zaista želimo da se upišemo na listu gostiju (фото 9)

Da biste popili piće na ovom neobičnom mestu potrebno je da ste član kluba Fotografiska muzeja (što podrazumeva godišnju članarinu od 2.000 dolara), ili da ste član nekog od NeueHouse prostora.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor