Pretraga

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo!

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo!

Tekst: BURO.

Dizajn prodire u sve pore našeg života, pa ni sport nije izuzetak i moramo priznati da nas ta tendencija baš raduje. Izgleda da ćemo u skoroj budućnosti zaboraviti na sportske centre koji su natrpani,  tamni, ispunjeni čudnim bojama, motivacionim porukama ispisanim u još čudnijim fontovima. Sveukupno ova mesta ne da nisu delovala primamljujuće i uticala na našu motivaciju, nego upravo suprotno - činila su da od fizičke aktivnosti bežimo brzim koracima. Naravno, treninzi bi trebalo da nam predstavljaju užitak i deo rutine posvećene zdravlju, zato uživamo u otkrivanju sportskih centara koji su vrlo funkcionalni, a izgledaju tako, tako dobro. Poslednje mesto u ovom nizu jeste boutique joga studio u Berlinu "Original Feelings".

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 1)
Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 2)
Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 3)

Ako ste ikada upražnjavali jogu, bliski su vam koncepti disanja i kontinuranog pokreta. Upravo je taj flow u središtu pažnje u ovom studiju budući da je poslužio arhitektama iz biroa Some Place kao osnovna nit inspiracije. Studio se prostire na 300 metara kvadratnih i u njemu je ideja flow-a iskazana kroz zamućene granice između različitih zona, ali i kroz upotrebu laganih materijala kao što su tekstil i konoplja.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 4)

Kada klijenti kroče u prostor odmah nailaze na veliku recepciju gde dominira sto, za koji se u budućnosti planira da povremeno preuzme i ulogu šanka. Zatim je tu dugačka valovita sofa koja je inspirisana dizajnom „Terrazza“ koji je Ubald Klug osmislio za De Sede još sedamdesetih. Sofa zapravo prati zakrivljenost oslikanog paravana koji služi kao granica između svlačionice i prostorija za vežbanje.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 5)

Paleta boja je svedena, ali emituje radost i na taj način fokus je prebačen na teksture koje su nastale kao saradnja između dva umetnika. Recepciju i malu fontanu napravila je Yasmin Bawa koja je posebnim procesima postigla da ti elementi izgledaju kao da su deo neke pećine. Veliki paravan koji zaklanja ormariće oslikao je mladi umetnik iz Beča Denise Rudolf Frank. Kako je prostor osmišljen i realizovan u trenutku kada je korona već zavladala planetom, klijentima je planski ostavljeno dovoljno prostora kako bi se ispoštovali svi protokoli o bezbednosti. Ipak, arhitekte su želele da stvore prijateljsko mesto koje će nadživeti zdravstvenu krizu i postati omiljeno mesto jogina u Berlinu. Ne sumnjamo u to.

Ovaj joga studio izgleda poput elegantnog muzeja - zaljubljeni smo! (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor