Pretraga

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je!

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je!

Tekst: Jelena Karakaš

Istina, trendovi u oblasti dizajna enterijera se mnogo sporije menjaju, ali to ne znači da ne postoje! Ako obratite pažnju na stanove u kojima se skandinavske blogerke i kreativke fotografišu, i zumirate pozadinu iza njih uvidećete da većina ima iste ili slične komade u razigranim arty kompozicijama. Trend iz Kopenhagena i Stokholma nalaže hrabru upotrebu boja, jer smo toga željni posle godina vladavine minimalizma. Umetnički momenat je obavezan, a njegu najčešće postiže tako što u prostor usele neočekivane elemente koji izgledaju kao nešto što pripada Muzeju savremene umetnosti. A sve to je obavezno začiniti sa nekoliko komada koji odaju pripadnost kul ekipi koja je bez greške uradila svoj domaći zadatak kada je istorija umetnosti u pitanju.

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je! (фото 1)
@candycoloredhome

Prošle nedelje skrenuli smo vam pažnju na ogledalo sa „valovitim“ ramom (jel ga sada odjednom primećujete svuda?!), a ovog puta pogled usmeravamo na radne i klub stočiće koji su sada najpopularniji komad nameštaja na Instagramu! Radi se o kreacijama iza kojih stoji brend Ikon København, stolovi su jednostavnih linija i „presvučeni“ su kvadratnim poločicama sa kontrastnim fugama. Toliko jednostavno u svojoj genijalnosti, da apsolutno razumemo pomamu koja je nastala.

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je! (фото 2)
@sofacompanyofficial

Ikon København su osnovale sestre Amalie i Sarah Thordaard 2016. godine sa idejom da „kreiraju visokokvalitetan nameštaj pri čijoj proizvodnji neće praviti kompromise sa estetikom“.

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je! (фото 3)
@ikonkbh

Izgleda da su imale sjajan osećaj i idealan tajming jer je, za samo za nekoliko godina. brend stekao prave obožavaoce i stalne kupce. Stočiće ručno izrađuju u nekoliko dimenzija: tu je kockica koja može biti stočić u dnevnoj sobi, ili noćni pored kreveta, zatim pravougaoni klub stočić, kao i uzani radni sto. U regularnu kolekciju spadaju bela, plava, boja slonovače, bordo i crna. Postoje i limitirane kolekcije u okviru kojih eksperimentišu neobičnim nijansama kao što su boja limete i pastelno ružičasta.

Ovaj stočić je preplavio naš Instagram feed i savršen je! (фото 4)
@ikonkbh

Ono što je sve osvojilo iz prve jeste koliko se dobro ovi stolovi geometrijskog izgleda uklapaju uz komade u jarkim bojama i neobičnim formama. Kombinacija sa Verner Panton ikoničnom S stolicom je vrlo, vrlo blizu savršenstva! Ako ste se ovih dana našli sa viškom vremena, a idu vam od ruke sitne popravke, možda je vreme da se oprobate u DIY projektu?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor