Pretraga

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021.

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021.

Tekst: BURO.

Ako nam išta nedostaje u ovim sporim vremenima u kojima se čini da ne pričamo o ničemu osim o korona virusu (a radimo još manje) jeste kreativnost, originalne ideje i dizajn rešenja koja će prodrmati naš svet i srce. Kolorne kombinacije, suprostavljene forme, nove ideje, to je ono čemu težimo. Samo dok proučavamo radove najboljih dizajn studija iz celog sveta osećamo nalet pokretačke energije. Neke od njih smo vam već i predstavili (da li hvatate beleške?), neki su tek na početku svog profesionalnog puta. Ono što im je svima zajedničko jeste hrabra igra koja krši sva pravila na koja smo navikli, njihova misija jeste da protresu svet dizajna enterijera i mi glasno navijamo za to! Eklektično je ključna reč, dodajte ih i na svoj radar i uživajte u istinskim bravurama.

JUMBO NYC

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 1)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 2)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 3)

Ovaj studio osnovali su dugogodišnji prijatelji Justin Donnelly i Monling Lee, a njihova estetika je hipnotišuća! Istovremeno uspevaju da igraju na ivici minimalizma i kompletnog ludila. Komadi nameštaja sa njihovim potpisom predstavljaju kombinaciju savršene tehničke izrade i radoznalosti i radosti. Rado propituju sve što znamo o svetu, jer kod njih luster izgleda kao metla za brisanje poda, a stolice kao čudesne skulpture. Očarani smo!

MARCANTE TESTA

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 4)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 5)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 6)

Da li je moguće istovremno biti ozbiljan i duhovit, autentičan i sofisticiran? Dizajn duo Andrea Marcante i Adelaide Testa svojim radovima poručuju da je moguće. Njhov rad karakterišu kontrasti kroz koje stvaraju novu dizajn realnost. Zajedno rade od 2014. godine, a pastelni enterijeri koje stvaraju, bez izuzetka nalaze mesto na našim tablama inspiracije.

HOME STUDIOS

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 7)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 8)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 9)

Iza njujorškog studija Home Studios stoji Oliver Hasgrave nekadašnji urednik u izdavačkoj kući koji je kompaniju osnovao pre 12 godina. Danas su prepoznatljivi po enterijerima restorana kao što su: Elsa, June, Metta, Fausto, Torst & The Spaniard... Tim sada broji 12 članova, a svi oni su tu kako bi stvorili projekte u kojima se prepliću arhitektura, dizajn i umetnost. Kreiraju priče koje su intuitivne, uzbudljive i gde se pazilo na svaki detalj, baš poput nekog dobrog romana.

SABINE MARCELIS

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 10)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 11)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 12)

Sabine Marcelis je dizajnerka koja stvara u Roterdamu, a njen stil odlikuju jednostavne forme koje naglašavaju svojstva materijala od kojih su komadi izrađeni. Verovatno ste već nebrojeno puta na Instagramu videli njene kockaste stočiće „Soap“ izrađene od epoksi smole u nežnim pastelnim nijansama sa mat obradom.  Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada u dizajn industriji kao što su Wallpaper nagrada za najboljeg dizajnera 2020. godine, Elle Deco International nagrada za najboljeg mladog dizajnera 2019. godine, kao i GQ nagrada za najboljeg internacionalnog umetnika iste godine.

SUPAFORM

Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 13)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 14)
Ovo su kreativni dizajn studiji koje ćemo pratiti u 2021. (фото 15)

Enterijeri studija Supaform iz Rusije odlikuje upotreba boja, ali na takav način da nikada ne prelaze u banalnost. Studio je osnovao Maxim Scherbakov koji kolor blok sistemom vlada do perfekcije. Supaform dizajn je negde na pola puta između 3D modela i realnosti, a neretko ti enterijeri se poigravaju sa ludilom osamdesetih. Hrabar koncept zbog koga želimo bar nekoliko njihovih komada nameštaja i u svom domu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor