Pretraga

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona

Tekst: BURO.

Vizuelni maestro i jedan od retkih savremenih reditelja čiji je stil u tolikoj meri prepoznatljiv, svakim novim ostvarenjem pomera granice estetike. Simetrija, geometrijske šare, prigušene verzije osnovnih boja, vintage elementi… Sve je to deo njegovog rukopisa, a pažnja koju posvećuje detaljima stvari diže na još viši nivo. Svaki prostor u koji Wes umeša prste postaje inspirativna oaza gde bismo prevazišli svaku kreativnu blokadu.

I dalje smo opsednuti hotelom Grand Budapest i premda u njemu ne možemo živeti, možemo da napravimo da naš dom zaliči na isti, evo i kako.

Boje

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona (фото 1)

Jarko crvena, ljubičasta, roze... Ko je rekao da zidovi moraju biti bež boje? Napravite od svog prostora kreativnu oazu, okružite se tonovima koji dobro utiču na vaše raspoloženje i ne ograničavajte se u procesu. Narandžasta sofa, crno beli tepih i šareni jastuci? Može, sve može! Podsećamo vas na prelepi stan u kom bi i sam Anderson poželeo da živi.

Simetrija

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona (фото 2)

Ono u čemu Anderson sebi ostaje dosledan u čitavom procesu igranja bojama, vintage komadima i detaljima jeste simetrija. Dakle, nju možete iskoristiti kao polaznu osnovu na samom početku planiranja i na tu bazu dodati ostale elemente koji dišu malo slobodnije. Za smirenost - simetrija, za osećaj da ste u sopstvenoj kući u Wonderlandu - pratite ostale savete.

Miks modernog i vintage-a

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona (фото 3)

Fleka concept

Vintage struja nije zahvatila samo modnu industriju, već se u sve većoj meri preliva i na druge i to možemo reći, prilično uspešno. Talas je zahvatio i uređenje domova u kom igra možda sporednu, ali jednako važnu ulogu u krajnjem ishodu. Vintage fotelja, pisaća mašina ili set šoljica - sve je dopušteno. Ovde je verovatno i najveći prostor za igru i istraživanje, stoga uživajte u procesu.

Detalji

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona (фото 4)

Iskra Art Print

Lampa, svećnjak, poster- bilo koji od ovih naizgled sporednih detalja može da napravi očevidnu razliku. U tim malenkostima se zapravo krije pečat autentičnosti, a ako vam je na umu uređenja enterijera po zapovestima gospodina Wesa, bez toga nemojte ni da započinjete ovaj proces.

Prstohvat odvažnog i neočekivanog

Pet predloga kako da vaš dom zaliči na set Wes Andersona (фото 5)

Pako Nao

Iako je Wes poznat po simetričnosti, još jedan važan deo njegovog vizuelnog identiteta jeste upravo taj zaokret u neočekivano. To je, zapravo, ono što ga u najvećoj meri izdvaja. Momentalno je prepoznatljiv, ali uvek uspe da nas iznenadi. Dakle, iako ste se opredelili za jedan stil u uređenju doma ili određenu paletu boja, dopustite sebi da se poigrate sa dijametralno suprotnim elementom i gledajte kakav će to efekat imati na celokupan prostor. Potpisujemo, sjajan!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor