Pretraga

Praznične dekoracije koje će vaše goste oboriti sa nogu

Praznične dekoracije koje će vaše goste oboriti sa nogu

Tekst: BURO.

Koji ste tim? Onaj koji dekoriše čitavu kuću čim kalendar stigne do novembra, ili ležerno čekate da biste u poslednjoj minuti zablistali sa prazničnom dekoracijom? Ukoliko još uvek niste svoj dom pretovorili u mesto dostojno života Deda Mraza i njegovih pomoćnika donosimo vam pregršt inspiracije. Naši omiljeni dizajn i food blogeri svake godine nadmaše sami sebe sa maštovitim i najčešće veoma jednostavnim, a vrlo efektnim dekoracijama. Ako ste vešti sa rukama pokušajte nešto slično.

Ne morate biti Martha Stewart da biste napravili savršen aranžman. Pomnožite malo kreativnosti, neočekivane elemente i ovu inspiraciju i sigurni smo da ćete dobiti predivnu scenografiju za uživanje sa porodicom i prijateljima. Grančice bora se podrazumevaju, ali dodajte i nešto drugačije – nar, kruške, jabuke, limunovi, ili grožđe mogu biti prelepi (i jestivi) ukrasi. Pre svega odaberite šemu boja, a zatim sloj po sloj gradite dekoraciju vodeći računa da pomešate različite veličine i teksture, kako bi vaša dekoracija bila jedinstvena. Plus, ne morate da raspremate, na kraju večere pojedite voće umesto dezerta.

Ono što možete da zaključite gledajući ove scene jeste da ukoliko pogodite pravu meru i kombinaciju elemenata i najobičnije stvari postaju neobične i zanimljive. Papirne zvezde, satenske trake, tegle i bele sveće ne koštaju puno i lako ih je nabaviti, a u pravoj kombinaciji deluju svečano. Iako smo do kolena zagazili u vreme preterivanja, manje je zapravo više, pa razmišljajte i o lanu, svedenoj paleti boja i klasičnim belim tanjirima.

Ukoliko zaista želite da ozbiljno fascinirate svoje goste izmestite fokus sa sredine stola visoko iznad. Oh da, pričamo o neobičnim visećim dekoracijama koje su preplavile Instagram i Pinterest i učinile da svi počnemo da razmišljamo o hrpi pampas trave umesto lustera. Od te ideje smo odustali zbog praktičnih razloga, ali Božić i Nova godina su idealan trenutak da malo ludujete sa varijacijama tog koncepta. Ideja je mnoštvo, od suvih grana ukrašenih sjajnim kuglama, sve do visećih buketa, odvažite se!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor